Afbeelding
Foto:

Franse chansons in Dorpskerk Rhoon

zaterdag 17 december 2022 20:00

RHOON - Eindelijk, na twee lange jaren van pandemische misère mag het weer en organiseert Lionsclub Rhoon Oude Maas voor de 22e keer haar inmiddels zo bekende, jaarlijkse benefietconcert. Dit jaar gebeurt dit op zaterdag 17 december om 20 uur in de Dorpskerk in Rhoon. Het muzikale collectief ‘Les Ephémères’ uit Amsterdam brengt, helemaal in Franse sfeer, een programma met Franse chansons. De groep, een gelegenheidsformatie die deze avond optreedt onder een Franse-naam-met-knipoog (‘de eendagsvliegen’) bestaat dan uit zes studenten van de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. Zij worden begeleid door pianist Rutger Laan en accordeonist Tim Wagelaar. ‘Les Ephémères’ gaan hun publiek trakteren op een ruime selectie van chansons, ballades en mogelijke meezingers van o.a. Edith Piaf, Charles Aznavour, Jacques Brel, Yves Montand, Barbara en anderen. 

Ook brengen zij overbekende evergreens als ‘les Feuilles Mortes’, ‘Ne me quitte pas’, ‘Nantes’ en ‘l’Accordéoniste’, naast al oudere hits zoals ‘ Y’a d’la joie’ van Charles Trenet en nieuwe als ‘Quand tu dors’ van zangeres Wende Snijders, hun oud-studiegenote. 

Goed doel 
De organiserende Lionsclub Rhoon Oude Maas is een lokale serviceclub. Met een 25-tal leden zet de club zich al ruim 40 jaar belangeloos in om anderen te helpen en waar mogelijk een bijdrage te leveren aan de Albrandswaardse samenleving. De opbrengsten van het benefietconcert gaan dit jaar naar de stichting ‘Zeilschip De Zeeland’. Deze regionale stichting beschikt over een gerestaureerde salonboot, aangepast voor rondvaarten in de vorm van een geheel verzorgde dag op het water voor mensen met een lichamelijke of financiële beperking. Lionsleden bieden daarbij dan een helpende hand bij het vervoer van de gasten vanaf- en naar hun huis en aan boord bij de catering en bediening.

Voor meer informatie over het concert en voor het bestellen van entreekaarten à 25 euro rechtstreeks bij leden van de Lionsclub en/of via e-mail: rahaak54@gmail.com.