Logo deschakelalbrandswaard.nl
  • Alles
  • (4)
    Evenement

Nieuwjaarsmarkt in Buijtenland van Rhoon

zaterdag 18 januari 14:00 uur

RHOON – In het Buijtenland van Rhoon houdt op zaterdag 18 januari van 14 tot 17 uur een nieuwjaarsmarkt. Een dag vol informatie en leuke workshops om kennis te maken met natuurinclusieve landbouw in het Buijtenland van Rhoon én bij de bezoekers in de keuken. Gezond, lekker en eerlijk. Neem deel aan één van de gratis workshops. Ook voor kinderen zijn er leuke activiteiten.

De nieuwjaarsmarkt is in de Vlakkenburg aan de Essendijk 24 in Rhoon. Naast informatie kunnen bezoekers gratis deelnemen aan workshops en een natuurexcursie. Rond 15.30 uur eindigen de workshops en kan men nagenieten van een hapje en een drankje.

Ga aan de slag met fermenteren

Wie eenmaal heeft ontdekt hoe lekker én simpel het fermenteren van groente is, wil niet anders meer. Sanne, de fermentatiekoningin uit Rotterdam, gaat deze middag aan de slag met het fermenteren van de groenten uit het Buijtenland van Rhoon. Maximaal 18 personen kunnen aan deze workshop gratis deelnemen.

Op pad met de natuurgids

Trek er op uit met een natuurgids die alles kan vertellen over de bijzondere wintervogels in het gebied en de natuurmaatregelen die hiervoor zijn ingericht. De wandeling duurt circa 60 tot 75 minuten. Per excursie kunnen vijftien persoon mee.

Proef de smaak van cider

Wouter Bijl heeft een ciderwinkel in de Fenix hal, het voormalige pakhuis op Katendrecht in Rotterdam. Ook maakt hij zijn eigen cider. Dit jaar experimenteert hij voor het eerst met de appels uit het Buijtenland van Rhoon. Op zaterdag 18 januari neemt hij de bezoeker mee in het proces van cider maken, legt hij uit hoe cider in de keuken past en kan men uiteenlopende ciders proeven.

Leuke workshop voor kinderen

Speciaal voor kinderen een workshop over wintervogels. Hierbij wordt er natuurlijk een vogelhuisje in elkaar geklust en leren ze welke zaden de wintervogels lusten.

Voor bovenstaande activiteiten aanmelden via info@buijtenland-van-rhoon.nl.

Koolzaadolie

De prachtige heldergele koolzaadvelden in het Buijtenland van Rhoon leveren natuurzuivere olie op. Men kan deze proeven en Colzaco geeft uitleg over de wijze waarop deze olie tot stand komt.

Volop informatie

Naast deze workshops presenteren ze met trots de resultaten uit 2019. Ook nemen ze de bezoeker mee in de plannen voor 2020. Zo willen ze dit jaar ook Vlas in het Buijtenland van Rhoon telen. Een gewas die vroeger ook in deze polders voorkwam. Op deze zaterdag leggen ze uit waarom vlas telen goed is voor onze bodem, maar ook wat u als consument met een product als vlas kunt doen.

Kortom er is van alles te beleven. Kom kijken, kom proeven, kom genieten. Ontdek het Buijtenland van Rhoon.


deel deze activiteit