Afbeelding

Concert Lucie Horsch in Nederlands Hervormde Kerk Rhoon

zaterdag 23 november 2019 20:30

RHOON - De wereldberoemde fluitiste Lucie Horsch zal op zaterdag 23 november een concert geven in de Nederlands Hervormde Kerk van Rhoon. Zij geeft dit concert samen met LUDWIG, een ensemble dat onder leiding staat van violiste Cecilia Bernardini. De titel van het concert is Lucie in het Klooster en er wordt muziek uitgevoerd van o.a. Vivaldi, Telemann en Quentin. Het concert begint om 20.30 uur. Kaarten à 20 euro kan men bestellen via www.klassiekinrhoon en bij de voorverkoopadressen: ThéCafé, Julianastraat 57 en Wijnhuis Rhoon, Strawinskiplein 6. Na afloop van het concert, rond 22 uur, is er een Meet en Greet (met borrel) in het Wapen van Rhoon.

Lucie Horsch is pas 20 jaar oud maar heeft al een prachtige staat van dienst. In 2013 werd zij in het televisieprogramma 'De avond van de jonge musicus' verkozen tot de beste jonge musicus van Nederland. Zij was ook de jongste muzikant bij dit concours. Door haar winst mocht zij in 2014 Nederland vertegenwoordigen bij het Eurovision Young Musicans in Keulen. Daarnaast kreeg zij een Edison voor haar debuutalbum Vivaldi. Lucie Horsch komt uit een muzikale Amsterdamse familie. Beide ouders van Horsch zijn cellisten. Haar vader Gregor Horsch is de eerste solocellist in het Koninklijk Concertgebouworkest Haar broer speelt viool.

Het concert in Rhoon zal zij geven samen geven met LUDWIG, een ensemble dat onder leiding staat van de violiste Cecilia Bernardini. Al eerder stonden dit  collectief en de supergetalenteerde blokfluitiste samen op het podium. In november en december 2019 toert het programma Lucie in het Klooster door Nederland.