Greet (rechts) is nu wekelijks actief.
Greet (rechts) is nu wekelijks actief.

'Wandelen maakt mijn hoofd leeg'

Algemeen

ALBRANDSWAARD - 'Wandelen is goed, heeft een positieve impact op ons lichaam en geest'. Deze zin in de uitnodiging 'Sportief wandelen voor mantelzorgers' sprak Greet Stavast, mantelzorger, aan en zij besloot te starten. Inmiddels is Greet wekelijks actief met de wandelgroep.

,,Ik ben Greet, zestig jaar, getrouwd met Jasper, waar ik naast echtgenoot ook mantelzorger voor ben. In januari 2015 veranderde ons leven drastisch. Jasper kreeg een herseninfarct. Na een zware operatie en drie maanden revalidatie in Rijndam, kwam Jasper naar huis en werd ik mantelzorger."
Dat viel zwaar. ,,Jasper kan niet meer praten, heeft aan zijn rechterkant voor 60 procent geen gevoel en weinig kracht in zijn hand. En dan heb ik ook het emotionele deel nog niet gesproken."
De zorg voor Jasper komt op Greet neer. Daarnaast heeft zij een baan voor 20 uur in de week. Greet kwam in aanraking Heleen Visser, Consulent Mantelzorg bij Stichting Welzijn Albrandswaard. Door gesprekken met Heleen werd duidelijk dat Greet als mantelzorger goed voor zichzelf mag en moet zorgen, want daar is ook Jasper bij gebaat. ,,Toen de uitnodiging betreft sportief wandelen voor mantelzorgers kwam, ben ik gestart, Iedere dinsdag wandel ik met andere mantelzorgers onder begeleiding van Aad Wijntjes, wandelcoach, door de Rhoonse Grienden. Het helpt mij ontspannen, maakt mijn hoofd leeg, verbetert mijn conditie en ik voel mij sterker op zowel op lichamelijk als geestelijk gebied."
Er wordt iedere dinsdag gewandeld van 13 tot 14.30 uur. De start is vanaf het JCA aan de Albrandswaardsedijk 180 in Poortugaal. Er zijn geen kosten aan verbonden. Meer informatie is verkrijgbaar via 010-5018322 of mantelzorg@welzijnalbrandswaard.nl.

Advertenties uit de krant