Afbeelding

Mevrouw Eichhorn eerste VPT-cliënt Rhoon

Algemeen

RHOON - Sinds een aantal weken biedt Argos Zorggroep op een aantal plekken in de regio's Rhoon en Hoogvliet het 'Volledig Pakket Thuis' (VPT). Dit is een vorm van ondersteuning voor ouderen die graag zo lang mogelijk thuis willen blijven wonen, maar wel, soms intensieve, zorg nodig hebben.

,,Mevrouw Eichhorn is één van de eerste cliënten die een VPT van ons afneemt. En dat vonden wij wel een bloemetje waard." Aan het woord is Nicoline van der Hagen, regiomanager bij Argos Zorggroep in de regio Albrandswaard. Samen met wijkverpleegkundige Anja Gokke, zette zij mevrouw Eichhorn tijdens de lunch in het zonnetje.

Diensten
,,Met behulp van een Volledig Pakket Thuis wordt deskundige verpleeghuiszorg gewoon thuis aangeboden. In Rhoon bieden wij daartoe verschillende mogelijkheden, onder andere in de Tweespan en de Vierspan. Cliënten die hier wonen en hun Wlz-indicatie verzilveren met een VPT ontvangen een uitgebreid pakket aan zorg en diensten. Zoals thuiszorg, dagbesteding in Klepperwei, huishoudelijke hulp en persoonsalarmering. Ook eten en drinken zit in het pakket. Mensen kunnen in onze gezellige brasserie komen eten of wij bezorgen de maaltijden en boodschappen bij hen thuis."

Klepperwei
Daarnaast is het mogelijk om met een VPT in Klepperwei te komen wonen. Er zijn een aantal opgeknapte éénkamer appartementen beschikbaar met eigen sanitaire voorzieningen. ,,Dit is heel aantrekkelijk voor ouderen die kleiner willen gaan wonen én een WLZ indicatie hebben", aldus Van der Hagen. ,,Ook ouderen zonder Wlz indicatie kunnen in Klepperwei terecht. Zij ontvangen zorg vanuit hun zorgverzekering en kunnen naar wens diensten tegen betaling afnemen, zoals maaltijden, huishoudelijke hulp of wasverzorging. Wij kunnen nu in de regio met de introductie van het VPT eigenlijk op elke zorg- en ondersteuningsvraag een aanbod doen. Een mooie uitbreiding van de dienstverlening van Argos Zorggroep," besluit Van der Hagen.

De collega's van de afdeling Zorgbemiddeling geven graag meer informatie over de mogelijkheden. Geïnteresseerden kunnen contact met hen opnemen via zorgadvies@argoszorggroep.nl of bellen met 010 427 8310. Op de website www.arogszorggroep.nl is een folder met meer informatie over de mogelijkheden te vinden.

Durf te dromen

Het seizoen van het IJE-koor zit er alweer bijna op. Dit laten de zangers van het koor niet onopgemerkt voorbij gaan.
IJE heeft op zondag 25 juni de slotmeeting met het thema 'Durf te Dromen!' De meeting vindt plaats in de Dorpskerk aan de Kerkring 2 in Spijkenisse en begint om 17 uur.

Afbeelding

Advertenties uit de krant