Afbeelding

Maatregelen Portlandse Baan

Algemeen

ALBRANDSWAARD - De gemeente Albrandswaard neemt binnenkort maatregelen om de verkeersveiligheid op de Portlandse Baan te verbeteren. Het gaat om het stuk tussen de Rhoonse Baan en de Koedoodsedijk.

In de afgelopen twee jaar zijn op de Portlandse Baan tussen de Rhoonse Baan en Koedoodsedijk verschillende ongelukken gebeurd. Om gericht actie hiertegen te kunnen ondernemen, is onderzoek gedaan naar de toedracht van deze ongelukken. Op basis van dit onderzoek neemt de gemeente binnenkort een aantal maatregelen. De werkzaamheden staan gepland voor het tweede en derde kwartaal van dit jaar.

Uit het onderzoek is gebleken dat de ongelukken op de Portlandse Baan geen eenduidige oorzaak hebben. Wat wel naar voren is gekomen, is dat de zichtbaarheid van de zebrapaden en zichthoeken bij de toegangen naar de wooneilanden een negatieve rol spelen voor de verkeersveiligheid. Ook de snelheid is van invloed.

Verkeerswethouder Jacqueline de Leeuwe: ,,Ik snap heel goed dat mensen zich zorgen maken. Kinderen moeten veilig van en naar school kunnen, voetgangers moeten zonder problemen over kunnen steken. Ook voor ons staat de veiligheid van met name voetgangers en fietsers voorop. Niets doen is geen optie."

Lees verder over de maatregelen in De Schakel van afgelopen donderdag 23 maart.

Advertenties uit de krant