Afbeelding

Zonne energie Het Lichtpunt

Algemeen

ALBRANDSWAARD - De 498 zonnepanelen, die zijn geplaatst op het dak van de dependance van CBS Het Lichtpunt aan de Knip 6 in Rhoon, werden dinsdag 21 maart officieel in gebruik genomen.

Wethouder Marco Goedknegt verrichtte de officiële handeling. Daarbij onthulde hij een bord waarop af te lezen is hoeveel energie de panelen opleveren, hoeveel er die dag is opgewekt en hoeveel uitstoot er daarmee is vermeden. De panelen leveren de zogenaamde 134.460 Wp aan installatie. Dit levert meer op dan de school verbruikt. Zeven omvormers zijn nodig om al die opgewekte energie om te zetten in wisselstroom, zodat de energie voor andere doeleinden kan worden gebruikt.
De medewerkers van Zonne Energie op Maat zijn vier weken ononderbroken bezig geweest met het plaatsen van de panelen en het ophangen van de omvormers. ,,De installatie werkt goed en de mensen zijn tevreden", aldus een medewerker. Dit positieve resultaat zorgt voor een volgende plaatsing van zonnepanelen. En wel op de sporthal van Rhoon.
Aan het feestelijke moment was ook een kleurwedstrijd gekoppeld. De winnaars bij de kleuters zijn Alexander, Lot en Elisa van De Grote Reis. Bij de middenbouw wonnen Amy, Floor en Sem van Het Lichtpunt. De prijzen in de categorie bovenbouw gingen naar Joras, Nóemie en Malik, allen leerlingen van De Grote Reis.

Foto's: fotoSJORS

Afbeelding

Advertenties uit de krant