Afbeelding

Fietsenactie in Portland

Algemeen

RHOON - Meer dan zestig kinderen kwamen donderdag 17 november af op de speciale fietsenactie, die was georganiseerd door het comité van BuurtBestuurt Portland.

Tussen 15 en 17 uur konden alle kinderen van de basisscholen in Portland hun fiets laten keuren. Op deze uitnodiging kwamen ruim zestig kinderen af. Na controle van hun rijwiel, kregen zij een certificaat overhandigd dat zij aan de actie hadden deelgenomen.
Tijdens de keuring werd gekeken naar de algehele staat van de fiets. De verlichting was daarbij toch wel een van de belangrijkste punten.
Waar mogelijk werden kleine reparaties meteen uitgevoerd. Dit werd gedaan door medewerkers van Bike Totaal Stout en vrijwilligers van Fietsersbond.
De conclusie aan het einde van de middag was dat de technische staat van 'opvallend veel fietsen' niet op orde was.
Naast het laten nakijken van hun vervoersmiddel, konden kinderen daarnaast meedoen aan een virtuele fietswedstrijd. Deze was op touw gezet door de Buurtsportcoach van Stichting Welzijn Albrandswaard. Met veel enthousiasme probeerde de kinderen een zo snel mogelijke tijd te fietsen.

De organisatie spreekt door het aantal deelnemers en de partijen die aanwezig waren van een 'zeer geslaagde en gezellige middag'. ,,De vraag werd ook bij ons neergelegd of we het volgend jaar weer organiseren."

Advertenties uit de krant