Afbeelding

Diploma voor jeugdige collectanten

Algemeen

POORTUGAAL - Tim en Daan van der Lubbe hebben een diploma van KWF Poortugaal gehad omdat hun inzet zeer wordt gewaardeerd.

Ieder jaar zijn er weer ongeveer 44 collectanten die in iedere straat in Poortugaal collecteren voor het KWF in de eerste week van september.
Het bestuur van de afdeling Poortugaal was vorig jaar aangenaam verrast door de aanmelding van Daan van de Lubbe als collectant. In de eerste week van september hielp hij voor de tweede keer mee met collecteren voor het KWF. Tim, de oudere broer van Daan zag het goede voorbeeld vorig jaar en hij liep dit jaar ook mee. Tim en Daan collecteren omdat een opa en een oom aan de ziekte zijn overleden.
Tim helpt ook al op een andere manier. Hij laat al twee jaar zijn haar groeien voor de stichting Haarwens. Hij verwacht dat over een half jaar zijn haar lang genoeg zal zijn. Als het haar ongeveer dertig centimeter is, dan kan de stichting Haarwens het gebruiken om er een pruik van te maken voor mensen die door medicatie hun haar verliezen.
Dit jaar gingen ze samen op pad met de collectebussen, vergezeld door hun moeder.
Ze vertelden enthousiaste verhalen bij het inleveren van de collectebussen. Ze kregen veel positieve reacties. Een gezin vertelde hen bijvoorbeeld dat ze geen kerstkaarten sturen, maar e-mails. Het geld dat ze daarmee besparen gaan ze aan het KWF doneren.
Ze merkten ook op dat veel mensen helaas geen contant geld in huis hebben.

Advertenties uit de krant