Voor altijd jong op Valckesteyn

Algemeen

POORTUGAAL - Ook o.b.s. Valckesteyn liet de jaarlijkse Kinderboekenweek dit jaar niet ongemerkt voorbij gaan. Leerkrachten en leerlingen deden diverse activiteiten die aansloten op de landelijke thema 'opa's en oma's, voor altijd jong'.

Er werd (voor)gelezen uit de nieuwste kinderboeken, geknutseld, les gegeven over de school van vroeger en gezongen en gedanst op, het speciaal voor de Kinderboekenweek geschreven, lied 'Voor altijd jong''.
Eén van de hoogtepunten was toch wel het Boekenbal. De hal werd omgetoverd tot een dansvloer en versierd met de kunstwerken die de kinderen tijdens de Boekenweek geknutseld hebben. In de avonduren werd er flink gedanst op de muziek van een echte dj.
Ook de jaarlijks terugkerende boekenmarkt was er weer. In samenwerking met boekhandel het Witte Huys uit Rhoon, werd de hal van Valckesteyn verbouwd tot een kleine boekenmarkt. Voor iedere leeftijdsgroep binnen de basisschool waren er leuke boeken te koop en werd het kinderboekenweekgeschenk aangeboden bij de aankoop van een boek.
De afsluiting van Kinderboekenweek werd gehouden met de opa's en oma's van de kinderen. Zij werden warm ontvangen met een optreden van alle kinderen van de groepen een tot en met acht op het schoolplein.
Daarna werden de opa's en oma's meegenomen naar de klassen en konden zij kijken naar de speciaal van hen georganiseerde tentoonstellingen. De kinderen mochten voorwerpen van vroeger meenemen, waardoor de klassen uitgegroeid waren tot echte musea.

Advertenties uit de krant