Afbeelding

Verhalende muziek door Bona Futura

Algemeen

ALBRANDSWAARD - Twee muziekdocenten van harmonievereniging La Bona Futura bezochten donderdag 6 en vrijdag 7 oktober de basisscholen de Don Boscoschool in Rhoon en de Parel in Poortugaal.
Honderdvijftig kinderen uit groep 5 en 6 namen deel aan een muzikale activiteit passend in het thema van de Kinderboekenweek. Dit gebeurde aan de hand van het boek De wind in de wilgen. De muziek liet de geluiden van de rivier en de karakters van de dieren horen. De kinderen luisterden aandachtig en door middel van een eenvoudige grafische partituur hebben ze met stokken, bekkens en voeten gestamp er een leuke presentatie van gemaakt.
Een logisch opvolgende activiteit heeft afgelopen zaterdagavond in de Brinkhoeve plaatsgevonden. De mogelijkheid bestond om zelf muziekinstrumenten uit te proberen en het avontuur van Rat, Mol en meneer Pad ook her te beleven. Het was een goed bezochte avond. Van kakofonische klanken naar een prachtig concert.
Nieuwsgierig geworden naar wat La Bona Futura nog meer te bieden heeft? Volgende concerten staan op de website www.labonafutura.nl.

Afbeelding

Advertenties uit de krant