Afbeelding

Kiki Romney naar Hippiade

Algemeen

POORTUGAAL - Tijdens de regiokampioenschappen op het terrein van de Develruiters in Heerjansdam zijn zaterdag de regiokampioenen gehuldigd in de verschillende dressuur- en springklassen voor de pony's.

Kiki Romney (Poortugaal) is een van de negen afgevaardigden naar de Hippiade in de Z2 D/E-rubriek. In totaal mogen 48 dressuurcombinaties en 15 springcombinaties de regio Zuid-Holland vertegenwoordigen tijdens de Hippiade op 27 augustus in Ermelo.

De Delftse Ponyclub (Delft) won het Verenigingskampioenschap, het viertal van 's Gravenhof (Nootdorp) werd kampioen bij de viertallen in de klassen L-Z en Hippisch Centrum Dordrecht in de klasse ZZ.

Regerend kampioene Daphne van Peperstraten (OudeTonge) was met Don Camillo du Bois een klasse apart in de Z2 D/E-rubriek, de combinatie won afgetekend met een score van 72,31 procent. In deze klasse mag Zuid-Holland maar liefst negen combinaties afvaardigen naar de Hippiade. Behalve Daphne en Milou mogen ook Kiki Romney (Poortugaal), Kim Noordijk (Werkendam), Sanne van der Pols (Abbenbroek), Marie Kleinepier (Rotterdam), Tamara Lokker (Vlaardingen), Eveline Dees (Berkenwoude) en Shanna Baars (Nieuw Vennep) naar de landelijke kampioenschappen.

Volgend weekend vindt bij De Develruiters in Heerjansdam het regiokampioenschap dressuur voor paarden plaats.

Advertenties uit de krant