Afbeelding

Natuurbegeleiders gezocht

Algemeen

RHOON - Kinderen iets leren over de natuur en hen daarna die natuur laten beleven, dat gaan de natuurbegeleiders doen die opgeleid worden door de Natuurvereniging IJsselmonde en ARK Natuurontwikkeling. De vrijwillige natuurbegeleiders gaan vooral aan de slag in de Zuidpolder van Barendrecht en bij de Koedood.

De natuurbegeleiders moeten wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Het belangrijkste is dat ze tijdens schooltijd beschikbaar zijn. Bovendien moeten natuurbegeleiders het leuk vinden om presentaties te verzorgen voor klassen. Kennis van de natuur is niet per se nodig, want de buitenlessen zijn vooral gericht op beleving. Na de voorbereidende les gaan de kinderen in groepjes de natuur in. Er worden allerlei opdrachten uitgevoerd.

Om een goede natuurbegeleider te worden moet er eerst een training gevolgd worden. De training bestaat uit vier vrijdagmiddagen in september van 13 tot 16 uur. De twee theorielessen zijn op vrijdag 2 en vrijdag 23 september en worden gegeven bij Kinderboerderij de Molenwij aan Brammersstraat in Rotterdam. Op vrijdagmiddag 9 september is er een korte theoretische inleiding, daarna wordt er met de leskarren gewerkt. Deze les is aan Poelweg 1 in Rhoon. Op vrijdagmiddag 30 september is er een les kanotocht vanaf De Kleine Duiker.

Voor meer informatie of aanmelden neem contact op met 0180-617320. De kosten voor leden zijn gratis, niet leden betalen 12,50 euro. Dit is inclusief een jaar lidmaatschap.

Advertenties uit de krant