Road2Rotterdam trainingsloop

SPIJKENISSE - Op zondag 17 maart houdt Spark in samenwerking met Rotterdam Marathon de laatste trainingsloop in de regio voor de Rotterdam Marathon op 14 april. Deelnemers kunnen zich aansluiten bij een groep die wordt aangevoerd door ervaren en goed herkenbare tempomakers (pacers). Uitgangspunt hierbij zijn de vijf kilometertijden, die beginnen bij 20 minuten (4:00 min. per km) en vervolgens oplopen tot 32.30 minuten (6:30 min. per km). Men kan aansluiten bij een tempogroep die de gewenste persoonlijke marathon streeftijd het dichtst benadert. De pacers fungeren tevens als vraagbaak en aanspreekpunt voor de lopers. Op elk 5 km punt is water en sportdrank beschikbaar en bij de finish thee en een banaan, precies zoals bij de Rotterdam Marathon.

De start is bij Spark aan de Plaatweg in Spijkenisse om 10 uur; inschrijven kan vanaf 9 uur. De afstand is 31,2 km en het parcours gaat door het Bernissegebied; de kosten zijn 5 euro. www.avspark.nl


Filmavond 15+ in Het Lokaal

ALBRANDSWAARD – Het Lokaal wordt omgetoverd tot bioscoop tijdens een filmavond voor jongeren vanaf 15 jaar op 29 maart. Er is ook ruimte voor chillen, pingpongen en darten. De jongeren mogen zelf bepalen welke film wordt getoond via een stemronde op Instagram: Jongerenwerker Ruben. Aanvang 20.30 uur, start film 21 uur. Het Lokaal. Albrandswaardsedijk 180, Poortugaal. Toegang gratis. 


Bevers spotten in Rhoonse Grienden

RHOON – Vereniging Carnisse grienden houdt op dinsdagavond 2 april een wandeling in de Rhoonse grienden om meer te weten te komen over bevers. Netty Wermeester zal de belangstellenden van alles vertellen over de bevers.
Aanvang 19.30 uur bij de Kopstoof, het verenigingsgebouw naast de ingang van de Rhoonse jachthaven, schuin tegenover grand café Abel. De wandeling zal ca anderhalf uur duren. Stevig modderbestendig schoeisel wordt aangeraden. Aanmelden via
activiteiten@carnisse
grienden.nl onder vermelding van je telefoonnummer.
Voor leden is de excursie gratis. Niet-leden betalen 5 euro. Bij het aangaan van het lidmaatschap van de vereniging vervalt dit bedrag en betaalt men 10 euro contributie per jaar.


Kerk in Actie voor Voedselbank

RHOON - Elke woensdag tussen 14 en 16 uur en zondag tussen 9 uur en 11.30 uur kan men bij de Dorpskerk Rhoon artikelen aanleveren voor de Voedselbank.