De kinderen bakten pannenkoeken voor de ouderen.
De kinderen bakten pannenkoeken voor de ouderen. Foto:

Stapels pannenkoeken in Het Lokaal

ALBRANDSWAARD – Twee groepen acht van de Don Bosco school uit Rhoon kwamen op Nationale Pannenkoekdag op 8 maart naar Het Lokaal om stapels pannenkoeken te bakken. Jongerenwerk van Welzijn Albrandswaard organiseerde deze dag voor de derde keer. 

De opa’s en oma’s van de groepen acht en anderen ouderen en mantelzorgers uit de gemeente kwamen naar Het Lokaal om te genieten van de pannenkoeken.

Het prachtige weer zorgde dat de kinderen buiten konden bakken en de anderen binnen hun horeca-kwaliteiten konden tonen door de ouderen van pannenkoeken en drinken te voorzien.
Het werd een geslaagde dag voor jong en oud.
Pannenkoekdag is een landelijk initiatief van Tefal en Koopmans.


Gezinsdag voor jonge mantelzorgers

ALBRANDSWAARD - Op zaterdag 23 maart houden het Mantelzorg Adviespunt Welzijn Albrandswaard en KijkopWelzijn een Gezinsdag voor jonge mantelzorgers. Deze dag wordt tweemaal per jaar georganiseerd. Jonge mantelzorgers, tussen 5 en 13 jaar, en hun gezinsleden zijn van harte welkom op deze leuke ochtend vol activiteiten. De ochtend vindt plaats van 10 uur tot 12:30 uur in Het Lokaal in Albrandswaard.

Jonge mantelzorgers zijn kinderen die opgroeien in een gezin waarin sprake is van zorg voor een van de gezinsleden. Dit kan gaan om een gezinslid met een beperking, ziekte of psychische aandoening. Bij een mantelzorgsituatie in een gezin zijn alle gezinsleden betrokken. Dat kan soms pittig en uitdagend zijn, maar zorgt vaak ook voor heel mooie en sterke familiebanden. Het Mantelzorg Adviespunt Albrandswaard en KijkopWelzijn willen deze mantelzorggezinnen graag in het zonnetje zetten. Daarom organiseren zij een ochtend waarop het hele gezin van de jonge mantelzorger van harte welkom is voor een familie-activiteit. Na de gezamenlijke activiteit staan de welbekende koffie en limonade met wat lekkers klaar en kan er worden bijgepraat. De kinderen (en ouders) kunnen zich volop vermaken in de knutsel-, game- en verwenhoek. 

Aanmelden kan via: mantel
zorg@welzijnalbrandswaard.nl

Er zijn geen kosten verbonden aan deze dag.