Chantal Zevenbergen met twee jonge sporters van sv Poortugaal.
Chantal Zevenbergen met twee jonge sporters van sv Poortugaal. Foto:

Intratuin Rhoon en SV Poortugaal lanceren nieuwe merchandising

ALBRANDSWAARD – Intratuin Rhoon en SV Poortugaal zijn weer een samenwerking aangegaan. Vanaf nu is er een kokos deurmat van de club verkrijgbaar bij Intratuin. De kokos deurmat heeft een opdruk van het clublogo.
Eind 2023 ontstond het idee voor de deurmat. Chantal Zevenbergen van Intratuin en Ruud Bijkerk van sv Poortugaal waren direct enthousiast en hebben de order rond gemaakt. Vader Leen Zevenbergen kwam ook vaak met ideeën om items voor de club te regelen op zijn reizen door China.

De kokosmatten brengen velen voordelen met zich mee. Zo zijn de kokosmatten slijtvast, schimmel- en rotbestendig, hebben de matten een geluiddempende werking en zijn de kokosmatten gemakkelijk schoon te maken. Deze duurzame kokosmatten zijn geschikt voor binnen en buiten en nu voor 9.99 euro te koop bij Intratuin Rhoon, waarvan een fraai bedrag naar de club wordt overgemaakt.


Aandacht voor horror bij Steevast op Zondag

ALBRANDSWAARD – Bij het radioprogramma Steevast op Zondag is zondag 17 maart Vincent van de Broek te gast. Van 13 tot 14 uur vertelt hij over zijn deelname van het internationaal Film Festival Rotterdam. Hij had een aandeel in de Nederlandse horror film ‘De Witte Wieven’ als filmer en chinecast.
Van 12 tot 13 uur aandacht voor de hoogstam boomgaarden in het Buijtenland van Rhoon en het reisverslag van Wil Krauweel en mijmeringen langs de Oude Maas. Presentatie Hetty Landman en Piet Vermeulen. Techniek en Muziek Bas van Driel. Herhaling zondagavond tussen 20 en 22 uur. www.rtval
brandswaard.com.


Project ruimte gelanceerd op Obs De Overkant

RHOON - Bij OBS De Overkant en vele andere scholen in Rhoon en Poortugaal is ‘project Ruimte’ gelanceerd.
‘s Ochtends vroeg was er ineens iets heel vreemds aan de hand. Midden in de hal stond een enorme steen waar rook uit kwam. Eromheen stonden bordjes met 'pas op stralingsgevaar' en niemand die wist waar het ineens vandaan kwam. Op een gegeven moment stapte uit de steen, die uit de ruimte was komen vallen, een astronaut. Deze was al door de hele Melkweg gevlogen op zoek naar een geschikte plek om te wonen.

De komende weken gaan de leerlingen onderzoek doen naar een geschikte plek voor de astronaut om te wonen. Het hele universum wordt onderzocht en daarnaast krijgt iedere groep een eigen planeet/gasbol om nog dieper te onderzoeken. Het idee voor dit schoolbrede project is ontstaan nadat Rotary Rhoon Barendrecht en Rotary Botlek de leerlingen van groep 7 hebben uitgenodigd voor een reis die ze nooit zullen vergeten, een vlucht in de Spacebuzz. Deze lancering zal plaatsvinden op vrijdag 15 maart op het parkeerterrein bij Het Kasteel van Rhoon.

In de hal van de school stond een astronaut.