Nieuwe tijden spreekuren bij bibliotheek

ALBRANDSWAARD - Steeds meer overheidszaken dienen online te worden geregeld. Om hierbij te helpen is het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) opgericht.

Vanaf 13 maart zijn er nieuwe tijden voor het IDO-spreekuur. In Albrandswaard houdt de bibliotheek vanaf 13 maart in en vanuit Bibliotheek AanZet wekelijks vrije inloopspreekuren op de volgende momenten en locaties: In de even weken van 14 tot 16 uur in Poortugaal, Dorpsstraat 34. In de oneven weken van 14 tot 16 uur in bibliotheek Portland, Hof van Portland 41. 

Tijdens het spreekuur kan men terecht voor bijvoorbeeld vragen over het aanvragen van een subsidie voor duurzame energie en energiebesparing van de koopwoning en over belastingen en toeslagen. Voor het regelen van veel online overheidszaken is een DigiD nodig. DigiD is een systeem waarmee Nederlandse overheden op internet iemands identiteit kunnen verifiëren, een soort digitaal paspoort voor overheidsinstanties. Men kan ook terecht bij de spreekuren voor hulp bij het aanvragen en/of activeren van uw DigiD. 

De spreekuren zijn gratis en voor iedereen, jong en oud. 


Verkoop van historische
boeken vanuit de garage

RHOON – Dorpsgenoot Bert Euser heeft al meerdere lokale historische boeken geschreven. 

Om met meer mensen in contact te komen en zijn boeken meer onder de aandacht te brengen, is Euser iedere zaterdag van 13 tot ongeveer 16 uur in zijn garage aan de Bartokstraat 39 te vinden. Daar staan onder andere de boeken ‘De zeven mannen van het Sluisje, ‘De eerste kogel is voor Daan’ en ‘Beschimmeld brood en dichte gordijnen’. 

Contact met Bert Euser via 06-54932752.