Nordic Walking is meer dan een ommetje maken.
Nordic Walking is meer dan een ommetje maken. Foto:

Nordic walken geeft beweegvrijheid

ALBRANDSWAARD – StichtingSPAL geeft al jarenlang nordic walking trainingen in groepen en privé op dinsdag- en donderdagochtend onder leiding van een allround wandelsporttrainer. ‘’Nordic walking is meer dan lopen met stokken”, vertelt Aad Wijntjes. ‘’Het is krachttraining voor het bovenlichaam en de armen. Het is goed voor de coordinatie en de cognitieve motorische bewegingen. Daarnaast zijn de ‘poles’ handig om balans te bewaren en geeft het lopen ermee meer beweegvrijheid, dit geldt zeker voor ouderen.”

Via de stichting is het mogelijk om in groepsverband aan een wandel gerelateerde activiteit mee te doen. De activiteiten bestaan uit sportief wandelen of nordic walken. De activiteiten vinden plaats vanuit Het Lokaal, Albrandswaardsedijk 180, Poortugaal. Meer informatie via Aad Wijntjes 06 – 46226208 of www.stichtingspal.nl. 


Volwassenzwemles en spetteren bij Shoebi

POORTUGAAL – De eerste volwassenzwemles, de eerste keer Spetteren voor peuters en de eerste keer aquafit bij zwemschool Shoebi vond op 6 maart van 10 tot 12 uur plaats. Spetteren is voor peuters vanaf drie jaar die samen met een vader, moeder, opa of oma wennen aan het water tijdens een gezellige les met muziek. Aquafit is een swingende les op muziek waarbij wordt gewerkt aan spierkracht en uithoudingsvermogen. Meer informatie over via www.zwemschool
shoebi.nl.


Open dag Portland Poema's

REGIO – Honkbalvereniging Potland Poema’s houden op zondag 24 maart ene open dag voor jong en oud met sport en spel van 11 tot 16 uur. Er zijn ook diverse stands met informatie en kraampjes met popcorn, sugarspider en ‘home’ burgers.
Oldengaarde 425, Rotterdam. Meer informatie via www.portlandpoemas.nl