Weer feest bij v.v. Rhoon.
Weer feest bij v.v. Rhoon. Foto:

Weer een mooie overwinning

RHOONNadat dinsdag Rhoon voor een superstunt a la Hercules zorgde in de Betcity cup door Barendrecht uit te schakelen, stond de volgende grote opdracht voor de deur. Koploper Excelsior 20 kwam op bezoek op Sportpark De Omloop.

In het begin van de wedstrijd ging het gelijk op met kansen aan beide kanten. Het duurde tot de 40e minuut totdat rechtsbuiten Bilal van Excelsior’20 zijn geluk van 25 meter wilde beproeven. Hij raakte de bal vol en de ronde knikker verdween onhoudbaar in de kruising. Rhoon moest in de achtervolging. In de blessuretijd wist Steven Schreuder een balletje net door de verdediging te tikken naar Ricardo Merrelaar. Ricardo zag de doelman op hem af stormen en tikte de bal langs hem heen waardoor het balletje heel rustig in het lege doel rolde. Zo gingen ze de rust in met een 1-1 tussenstand.

Rhoon kwam daarna beter uit de kleedkamer en hield vanaf dan de gelederen achterin goed gesloten. Zelf werden ze meerdere malen gevaarlijk vooral uit stilstaande spelsituaties.

In voetbaljargon zeggen ze dan, hij hangt in de lucht. En zo geschiedde het, weer een strak afgemeten vrije trap van Ryan van Dijk kwam bij de tweede paal op het hoofd van de instormende Stanley Husen die de bal hard tegen de touwen kopte.

Acht minuten later was het wederom captain Stanley Husen die een makkelijk gegeven vrije trap in het doel krulde, zijn elfde competitietreffer al weer. Kort daarna werd Excelsior’20 voor het eerst gevaarlijk in de tweede helft. De scheidsrechter besloot tot eveneens een gemakkelijk gegeven strafschop. Hierdoor werd het 3-2 en kwam de spanning toch weer terug in de wedstrijd. Rhoon trok echter de lijn goed door en bleef gevaarlijker dan de Schiedammers. Het was de sterk spelende Dwight Krolus die een kopduel won en het duel wat erop volgde en ook nog de ingevallen Bart Driesse alleen voor de keeper te zetten. De net ingevallen Driesse faalde niet en schoof keurig binnen.

Diep in blessuretijd was het wederom Merrelaar die met zijn welbekende kapbeweging de Schiedamse verdediger het bos in stuurde en met links binnenschoof. Voor Merrelaar was het zijn twaalfde wapenfeit deze competitie.

Zo sloot het vlaggenschip van vv Rhoon de week prachtig af met twee mooie overwinningen.