Inzetten voor de Week van de Eenzaamheid

ALBRANDSWAARD - Nederland heeft een moeilijke tijd achter de rug, waarin veel mensen geconfronteerd werden en nog steeds worden met het gevoel van eenzaamheid. De gemeente Albrandswaard vindt het belangrijk om hier iets aan te doen en neemt daarom wederom deel aan de week tegen eenzaamheid.
De week tegen eenzaamheid vindt dit jaar plaats van 28 september tot en met 4 oktober. De gemeente Albrandswaard doet bij deze een oproep aan alle partijen die zich in willen zetten voor de strijd tegen eenzaamheid om ook dit jaar te kijken of zij hier  een actieve bijdrage aan kunnen leveren. Goede initiatieven worden door de gemeente Albrandswaard ondersteund met maximaal 100 euro. Aanmelden van een initiatief kan via y.schults@welzijnalbrandswaard.nl.


Sabine Bruijnincx in Steevast

ALBRANDSWAARD - In het tweede uur van het radioprogramma Steevast op Zondag op 4 juni is Sabine Bruijnincx, directeur van de Wereldhavendagen, te gast.

In het eerste weekend van september zijn de wereldhavendagen in Rotterdam en kan het publiek kennismaken met het werk in en rondom de haven. Direct na het evenement is men alweer bezig met de organisatie van het volgende jaar. Sabine vertelt wat daar allemaal bij komt kijken en welk thema daaraan verbonden wordt.
Tussen 12 en 13 uur aandacht voor de column van Joop van der Hor en een korte terugblik op de afgelopen Kastelendag bij het Kasteel van Rhoon, afgewisseld met nieuws uit de regio.

Techniek en muziekkeuze Bas van Driel. Presentatie Wil Krauweel en Piet Vermeulen. Herhaling zondagavond tussen 20 en 22 uur. www.
rtvalbrandswaard.com