Vierde overwinning op rij

RHOON - Zaterdag heeft Rhoon zijn vierde overwinning op rij geboekt. Het was met 1-0 te sterk voor de mannen van Seolto. Het eerste kwartier was heel slordig en Rhoon kwam er totaal niet aan te pas. Seolto werd gevaarlijk uit standaardsituaties maar dit leverde geen goal op.

Na een kwartier kreeg Rhoon meer grip op de wedstrijd. Wat uiteindelijk resulteerde in een keurige 1-0. De aanval werd goed ingeleid door een oplettende Riedijk die goed ingreep. De bal meegaf aan de linkerkant waar Zwaan met een puike voorzet Strootman bediende. De aanvoerder van Rhoon wist wel raad met deze kans en schoot de bal keurig tegen de touwen. Verder was het een matige eerste helft.

Na de rust was het Rhoon dat de wedstrijd domineerde in balbezit. De kansen waren ook niet meer op 1 hand te tellen, maar wonder boven wonder bleef de score steken op 1-0. Na een kleine inschattingsfout van Feshaye was het Seolto dat gevaarlijk voor de goal kwam. De inzet werd uitstekend gepareerd door van Wassenaar en zo kon de keeper van Rhoon ook zijn doel schoonhouden. Toen Heijboer tien minuten voor de tijd onreglementair werd neergehaald kreeg de laatste man van Seolto zijn tweede gele kaart en moest vroegtijdig het veld verlaten. Rhoon wist van de man meer situatie echter niet te profiteren, dankzij uitstekend keeperswerk van de Seolto’se sluitpost. 

Rhoon wist zijn laatste vier wedstrijden van de competitie winnend af te sluiten. Helaas was het niet genoeg voor rechtstreekse handhaving, want OSV wist ook met 1-0 te winnen. Op zaterdag 10 juni speelt Rhoon thuis tegen Tholense Boys.


Mantelzorgers maken vaartocht

ALBRANDSWAARD - Op zaterdag 13 mei hield Mantelzorg Adviespunt van Welzijn Albrandswaard in samenwerking met de Lionsclub Rhoon Oude Maas een mooie vaartocht op het zeilcharterschip De Zeeland.

Mantelzorgers van alle leeftijden en een groep gasten uit de Oekraïne waren aanwezig. In de jachthaven van Rhoon ging iedereen aan boord.
Na ontvangst met koffie, thee, limonade en wat lekkers werd er gevaren richting Rotterdam. Alle gasten vermaakten zich uitstekend tijdens deze tocht. Dankzij het mooie weer kon iedereen ook genieten van de zon en de wind op het dek. Onderweg was er van alles te zien en er werd zelfs dicht langs de ‘Götheborg of Sweden' gevaren. Vanaf de boot had men goed zicht op dit grote zeilschip. Tijdens de tocht werd er een lunch geserveerd en kon men genieten van een drankje.

Een half uur later dan verwacht meerde het schip in de middag weer rustig aan, in de haven van Rhoon.