Kampioenen. In negen wedstrijden werden 27 punten verdiend.
Kampioenen. In negen wedstrijden werden 27 punten verdiend. Foto: JIM ERENST@

Vrouwen SV Poortugaal kampioen

POORTUGAAL – VR1 van SV Poortugaal is op maandag 22 mei kampioen geworden. In negen wedstrijden werden 27 punten verdiend.

Beide teams begonnen sterk, Poortugaal had hele goede aanvallen, maar die werden helaas niet afgemaakt. Na ongeveer 30 min kregen de Zwervers in hun aanval een vrije trap net buiten de 16. 0-1. Alsof de vrouwen van Poortugaal net dat laatste beetje motivatie nodig hadden om te scoren, niet heel veel later schoot Fleur er een heel mooi doelpunt in. 1-1.

De Zwervers begonnen moe te worden. Aanval na aanval zette Poortugaal in en met succes! Sher schoot de bal er goed in, 2-1. Bijna rust, maar niet zonder dat er nog een doelpuntje werd gemaakt. De Zwervers maakten een overtreding in het 16 meter gebied, hands, dus een penalty voor Poortugaal. Fleur nam de penalty en schoot deze er koel en beheerst in. Met een 3-1 voorsprong gingen de vrouwen de kleedkamer in.

Na de rust probeerden De Zwervers de stand om te draaien, maar de verdediging stond als een huis. Na een mooie aanval schoot Sterre er een bal in, 4-1. Hierdoor zat de sfeer er weer in bij de vrouwen van Poortugaal en werden er weer meer aanvallen gecreëerd. Sterre was ook weer bij het volgende doelpunt betrokken en schoot hem er beheerst in, 5-1.
De wedstrijd was beslist, maar het aantal doelpunten nog niet. Poortugaal zette de aanval weer in, Natasha had ruimte en schoot. 6-1.

Niet veel later klonk het fluitsignaal. Sv Poortugaal VR1 is na negen ongeslagen wedstrijden kampioen. Champagne, confetti en het feest barstte los.