Kerkdiensten zondag 4 juni

RHOON 

Maranathakerk, Gereformeerde Kerk, Kleidijk 2b.
09.30 uur. Ds C. D. van Alphen. Gezamenlijke dienst met Dorpskerk
Online via htttp://kerkdienstgemist.nl/stations/39-Maranatakerk-Rhoon

Dorpskerk, Hervormde Gemeente Rhoon, Dorpsdijk 65.
09.30 uur. Ds. C.D. van Alphen, Gezamenlijke dienst in Maranathakerk
17.00 uur. dhr. ds. F.J. van Harten, Scheveningen        
Pastoraal gesprek mogelijk met Ds. Coen van Alphen, 010-2009520.
cdvanalphen@hotmail.com.

Willibrordus Kerk Rhoon, Dorpsdijk 236
11.30 uur. Viering olv parochianen, Gebedsdienst
Voor informatie zie www.hh
nicolaaspieckengezellen.nl

POORTUGAAL

Dorpskerk, Protestantse Gemeente Poortugaal, Groene Kruisweg.
09.30 uur. ds. J. van Walsum. 12+ jeugddienst.
Online via www.pgpoortugaal.nl/index.php/live. Voor pastorale vragen of mededelingen: pastoraat@
pgpoortugaal.nl of via telefoonnummer 06-83 42 54 91.

09.30 uur. Leesdienst, geen voorganger.
18.00 uur. Ds. G.J. van Aalst
Online: kerkdienstgemist.nl/stations/1562-Gereformeer
de-Gemeente-Poortugaal. Info via 010-5013715,
jbvdhave@kliksafe.nl.


INGEZONDEN

Als ik in Turkije geboren was, was ik
een moslim geweest

Als ik in Turkije geboren was, was ik een moslim geweest. Je hoort dat vaak en vermoedelijk bekruipt die gedachte ons allemaal weleens. Ons buurmeisje is hindoe, de verzorgster van onze opa of oma heeft een hoofddoekje om en is moslim. Zij zijn net zo zeker van hun geloof als ik. Als je christen bent, waarom zou mijn geloof dan waar zijn en die van hen niet? Zouden alle religies niet op hetzelfde neerkomen?

Dat is de vraag die we samen met dominee Wilschut onder ogen willen zien in een studiemoment in de Triomfatorkerk op zondag 4 juni a.s. om 16:30 uur.
Er is een lied en een gebed, maar het grootste deel van het uur dat we bij elkaar willen zijn, wordt gevormd door een lezing met interactieve vragen, om samen na te denken over de religies. En of het christendom bijzonder is, of niet…En welke houding we aannemen als christen tegenover een anders gelovige.

Van harte welkom, jong en oud, voor deze interactieve studiebijeenkomst Op 4 juni om 16.30 in de Triomfatorkerk aan de Gebroken Meeldijk in Barendrecht .Tevens zal er onder begeleiding van het mooie orgel geregeld gezongen worden. De kerk is open vanaf 16.00 uur.

Johan van Wolfswinkel, namens de Diamantgemeente


Escapeboot tegen ondermijnende
criminaliteit in jachthaven Rhoon

ALBRANDSWAARD – Op vrijdag 16 juni meert een Escapeboot aan in jachthaven Rhoon. Hiermee wil de gemeente aandacht vragen voor wat booteigenaren en bezoekers van de jachthaven zelf kunnen doen tegen ondermijning. Zij worden uitgenodigd om een poging te wagen uit de escapeboot te ontsnappen.

Een jachthaven is een gewilde plek voor booteigenaren en watersportliefhebbers. Maar ook voor criminelen kan een jachthaven een interessante locatie zijn, omdat zij hier redelijk anoniem kunnen verblijven en zo gemakkelijk criminele activiteiten kunnen uitvoeren. Denk hierbij aan het witwassen van geld, drugshandel en mensensmokkel.

De gemeente wil hier aandacht voor vragen en bezoekers en gebruikers van de haven weerbaar maken tegen criminaliteit. Daarom wordt de Escapeboot ingezet om bewustwording te creëren en gebruikers van de jachthaven te leren hoe ze verdachte situaties kunnen herkennen en melden. 

Voor wie?

De Escapeboot is bedoeld voor booteigenaren, jachthavengebruikers, ondernemers en overheidspersoneel. Zij komen regelmatig situaties tegen die kunnen wijzen op ondermijnende criminaliteit, maar weten niet altijd hoe ze deze signalen moeten herkennen.

Het spel

De Escapeboot ligt van 11.00 tot 17.45 uur in de jachthaven in Rhoon. Elk uur kan een nieuw team de escapeboot betreden en de uitdaging aangaan. Men kan zich aanmelden voor een tijdvak van 1 uur, alleen of met meerdere personen. Ontsnapt u op tijd? Tijdens het spel op de Escapeboot worden deelnemers uitgedaagd om signalen van ondermijnende criminaliteit te herkennen. Thema's die aan bod komen zijn onder andere mensenhandel, drugstransport, geldtransport en het anoniem verblijven op een boot om uit handen van justitie te blijven. In de drijvende escaperoom krijgen deelnemers 30 minuten de tijd om foute keuzes te vermijden en uitdagende puzzels op te lossen.

Na afloop van het spel wordt toegelicht hoe men verdachte signalen kan melden. Bovendien is er gelegenheid om vragen te stellen aan de aanwezige specialisten.

Aanmelden

Deelname is gratis. Aanmelden kan via www.albrandswaard.nl/escapeboot. Wees er snel bij, want de beschikbare plaatsen zijn beperkt.