Goede wedstrijd sv Poortugaal tegen titelkandidaat

POORTUGAAL - Het was een mooie voetbalmiddag in Kloetinge waar sv Poortugaal opnieuw voor de winst speelde tegen de belangrijkste titelkandidaat uit de vierde divisie A. De ploeg wist het de koploper ook erg lastig te maken, maar het was ook deze wedstrijd tussen beide ploegen dat de thuisspelende partij aan het langste eind trok.

De eerste helft was niet echt spectaculair. De bezoekers wisten enkele goede kansen te creëren. Smally Lake en Qrushinco Rosina waren dichtbij een doelpunt, maar de bal eindigde steeds net niet waar wij graag wilden. De ruststand was dan ook 0-0.

Die trend leek in de tweede helft door te worden getrokken. Na tien minuten was het echter Kyle Doesburg die na een goede loopactie plotseling in staat was Marvin Nootenboom te passeren. Het strijdplan moest plotseling worden aangepast. Wat kon Peter Klomp bedenken om zijn team alsnog langszij te laten komen? Er werd gezocht naar manieren om de verdediging van Kloetinge moeilijk te maken en hen te verrassen. Had Smally Lake vandaag nog de gelegenheid te scoren? Dan had het een kopbal moeten zijn, maar waar het publiek al rekening hield met een doelpunt, bleek Smally de bal net niet te kunnen raken.

En daarmee was eigenlijk wel alles verteld. Een goede, tactvolle wedstrijd van twee ploegen die uiteindelijk een 'gelukkige' winnaar opleverde. Waar eerder dit seizoen de thuisploeg drie punten wist bij te schrijven, gebeurde dat zaterdag opnieuw.

Aanstaande zaterdag speelt sv Poortugaal tegen een andere kampioenskandidaat: Capelle. Aanvang: 14.30 uur.

Hippische talenten geselecteerd

REGIO – Bij de Develruiters in Heerjansdam zijn zaterdag 14 dressuurtalenten en 9 springtalenten geselecteerd voor het TTC Talententeam 2023.
De 23 spring- en dressuurtalenten gaan deze zomer deelnemen aan een trainingsprogramma met praktijk- en theorietrainingen waarbij het plezier in het rijden en het paard als happy athlete centraal staan. Eén van de geselecteerde dressuurtalenten is Anouck Merx uit Rhoon.
De talenten krijgen deze zomer een intensief trainingsprogramma met praktijktrainingen maar ook theorielessen zoals mental coaching, parcours bouwen, fitheid, voeding en omgaan met (social) media.

Het door de KNHS erkend Talenten Trainings Centrum is het enige TTC voor dressuur én springtalenten. Het TTC Zuid-Holland wordt mede mogelijk gemaakt door Rotterdam Topsport.