De leerlingen gaan van start.
De leerlingen gaan van start. Foto:

Fietsles op OBS De Overkant

RHOON - De groepen van basisschool OBS De Overkant hebben weer een praktische verkeersles gehad.

De leerlingen van groep 5 gingen op de fiets richting het dorp. Tijdens het fietsen moeten zij goed kijken en tijdig richting aangeven. Dit blijkt nog best lastig. In het dorp zijn de kinderen op zoek gegaan naar diverse verkeersborden en moeten zij kunnen uitleggen wat de betekenis is van het bord. Op de terugweg werd er gekeken of de leerlingen de verkeersborden zagen en ook letten op de andere verkeersregels. Dat blijkt nog best pittig!

Groep 6 heeft een fietsroute gefietst. De kinderen zijn naar verschillende kruispunten geweest waarbij sommigen een stoplicht hadden en andere kruispunten waarbij er rekening gehouden moest worden met de voorrangsregels. De grote vraag was telkens: wie heeft er voorrang?

Groep 7 heeft de verkeersexamenroute alvast een keertje geoefend. De kinderen moesten eerst, onder begeleiding, fietsen naar de startlocatie. Vanaf de startlocatie werd de route gereden waarbij de leerlingen goed moeten kijken, richting aangeven, voorrang moeten verlenen en alle andere verkeersregels moeten toepassen. Dan merk je opeens hoeveel je eigenlijk moet weten en moet doen. 

Voor groep 8 nadert het voortgezet onderwijs met rasse schreden. De leerlingen zullen over een aantal weken hun tocht naar het voortgezet onderwijs maken. Er zullen leerlingen naar Rotterdam, Barendrecht, Spijkenisse, Oud-Beijerland en Hoogvliet gaan. De kinderen mochten zelf een route bedenken richting Hoogvliet. Nu blijkt dit soms best lastig en zal je ook weleens over een blubberpad moeten. 


Agenda De Schakel

Er zijn tal van activiteiten de aankomende weken in Albrandswaard. Bekijk ze via de agenda van De Schakel. www.deschakelalbrandswaard.nl.
Meld zelf ook agendapunten aan door te mailen naar redactiealbrandswaard@barlokalemedia.nl.