De musical is gebaseerd op het bijbelverhaal Ruth, opgevoerd door Kinderkoor De Regenboog.
De musical is gebaseerd op het bijbelverhaal Ruth, opgevoerd door Kinderkoor De Regenboog. Foto:

Kinderkoor De Regenboog speelt 'Ruth hartje Boaz'

POORTUGAAL - Meestal sluit Kinderkoor De Regenboog het seizoen af met een concert, maar dit keer spelen ze een musical. Voor de kinderen van het koor een nieuwe en leuke ervaring. Met hulp van extra ouders en de begeleiders Mirjam en Cor gaat het een mooie voorstelling worden.

De musical is gebaseerd op het Bijbelverhaal Ruth. Twaalf kinderen spelen mee. In februari zijn de kinderen begonnen met het leren van de liedjes en in maart zijn de rollen verdeeld.

Kinderen die naar het voorgezet onderwijs gaan, verlaten het kinderkoor. Na dit seizoen zijn dat er vier. Ook Nadine zal dan afscheid nemen. ,,Ik ben al lid sinds mijn zesde jaar", vertelt ze. ,,Ik zal het kinderkoor erg missen, want ik vind zingen superleuk. Maar ik ga denk ik op zoek naar een ander koor met meer leeftijdsgenoten."
In deze musical speelt Nadine de rol van Boaz. ,,Ik vind het leuk om Boaz te spelen, maar ik moet wel jongenskleren aan. Dat ik 'Ruth' moet omhelzen vind ik niet zo erg hoor, ik ken haar goed en we zijn heel gezellig met elkaar."

Nadine krijgt het druk met repeteren, want ze speelt ook in de afscheidsmusical van De Parel. ,,Soms wel verwarrend", zegt ze. ,,Maar het gaat goed komen hoor. Ik vind het heel spannend, maar ik weet ook dat als ik op dat podium zal staan, de zenuwen weer weggaan. Als ik eenmaal zing, vergeet ik alles", lacht ze.

Het licht en geluid wordt professioneel geregeld. En er zijn draadloze microfoons. Er wordt ook in de Baptistenkerk aan de Hovenierstraat 52B in Rotterdam opgetreden op 11 juni om 10 uur.
De musical in de Dorpskerk in Poortugaal is op vrijdagavond 16 juni om 19 uur. kerk open 18.45 uur. Toegang gratis.

Wie ook graag mee wil zingen met het kinderkoor, kan contact opnemen via Mirjam Meyboom, 06-13567997. Het koor repeteert op woensdag in de aula van De Parel tussen 14.30 en 15.30 uur.