Vragen over zwembad

Vervolg van de voorpagina.

Sindsdien heeft het college de lessen uitbesteed aan commerciële partijen.
Op de kritische vraag van Andrea Bovens (GL/PvdA) of wethouder Bianchi het zwembad ziet als een dienst richting de inwoners van de gemeente, of als een commercieel bedrijf, kwam het volgende antwoord van de portefeuillehouder: “Het vinden van gekwalificeerd personeel is in deze tijd erg lastig. Wij zijn dan ook erg blij dat de gemeente - via de constructie met deze partijen - nog steeds kan voorzien in het aanbieden van zwemonderwijs. Het wegvallen van de vaste medewerkers kwam zeer onverwacht, maar door onze adequate reactie kan er nu, tot het eind van het jaar, toch worden voorzien in de behoefte voor invulling voor lessen in het zwembad. In het meerjarig onderhoudsplan gaan we, samen met de raad, nu kijken hoe het verder moet.”

Op de aansluitende vraag van Bovens wanneer dit plan gestalte gaat krijgen, om zodoende kwalitatief en inclusief zwemonderwijs te kunnen blijven garanderen in Albrandswaard, gaf wethouder Bianchi aan: “Dit zal op korte termijn zijn.”


Discussie over schoolgebouwen gaat
volgende maand verder

ALBRANDSWAARD - Het college wil in het kader van het Intergraal Huisvestingsplan Onderwijs op korte termijn noodlokalen realiseren voor de Don Bosco en Julianaschool.

De uitbreidingen zijn nodig vanwege ruimtetekort voor leerlingen en door hoge onderhoudskosten. De concrete plannen hiervoor werden door wethouder Mieke van Ginkel voorgelegd tijdens de raadsvergadering van maandag 15 mei. Onderdeel van deze plannen is uiteindelijk ook een permanente locatie van laatstgenoemde school aan de Rivierweg.

Vooral de potentiële locaties blijken een heikel punt. De noodlocatie van de Don Bosco school zou moeten komen op de plaats van het vroegere Veerhuys, naast de Katholieke Kerk. Dit zou volgens meerdere fracties veiligheidsproblemen met zich mee kunnen brengen doordat leerlingen van de ene naar de andere locatie over de Tijsjesdijk moeten lopen, waar geen voetgangersgedeelte is.

Ook de nieuwe permanente locatie van de Julianaschool aan de Rivierweg is niet onomstreden; vanwege mogelijke milieu overlast door aanwezige bedrijven, het moeten verdwijnen van de volkstuinen en de drukte van de naastgelegen Rhoonse Baan.

Wethouder Van Ginkel benadrukte in haar beantwoording dat meerdere locaties bekeken zijn en dat gezien de tijdsdruk deze opties voor het college de voorkeur genieten. Ook staan de schoolbesturen volgens haar achter de plannen.

De raad gaf collectief aan dat zij in principe achter de keuze staat voor de continuering van degelijk onderwijs in de gemeente, maar dat meer onderbouwing en discussie nodig is. Tijdens de raadsvergadering van 5 juni komt het onderwerp weer op tafel.