Op zoek naar bijzondere kruiden met Gydo

RHOON - Wildplukgids Gydo van der Wal van Buit geeft een kruidenwandeling op 21 mei in het Buijtenland van Rhoon. 

Gydo van der Wal is gefascineerd door de natuur. Vanaf het moment dat hij zijn eerste hondsdraf vond en ontdekte hoeveel lekkers er in het wild te vinden is, wil hij anderen die kennis bijbrengen. Gydo: ,,Ik ben ervan overtuigd dat als je anders leert kijken naar je natuurlijk omgeving je er ook beter voor gaat zorgen." 

De deelnemers krijgen een spoedcursus eetbare kruiden leren herkennen. Gydo geeft uitleg over wildplukken en voedselveiligheid, men leert ongeveer tien eetbare kruiden, planten, bloemen en bomen vinden en herkennen, men leert zelf eetbare kruiden te vinden met behulp van boeken en na de wandeling is er een wildpluksnack. 

Er zijn drie wandelingen op 21 mei. Om 11 uur, 12.30 uur en 13.30 uur. De wandeling duurt een uur. De wandelingen starten in het Buijtenland van Rhoon bij de Portlandhoeve aan de Veerweg nr. 3. Bij de Portlandhoeve zijn parkeerplekken aanwezig. Tickets zijn te bestellen via www.buijtenland-van-rhoon.nl/agenda.


Voortuinrommelmarkt Rhoon

RHOON - De Voortuinrommelmarkt in Rhoon- Noord is op Zaterdag 13 mei tussen 10 en 17 uur. Het is in de Baljuw, Marskramer, Minstreel, Heraut, Landvoogd en Riddergracht. De bewoners die meedoen zetten hun verkoop spulletjes in de voortuin. Op Heraut 9 kan men terecht voor een Rotterdams ‘bakkie pleur’ voor één euro om even bij te komen. Ook is daar veel voor de verkoop. Via facebook: Voortuin Rommelmarkt Rhoon Noord.

Parkeren bij het Wapen van Rhoon (gratis) en van daaruit loopt men zo via de Baljuw de wijk in.


Anastacia op Muziek op Rhoon 

RHOON - De zesde editie van het festival Muziek op Rhoon vindt op 24 juni plaats, hét jazz/blues/funk/soul muziekfestival van Albrandswaard en omstreken.

Anastacia is de hoofdact. Deze Amerikaanse zangeres is wereldberoemd om haar krachtige stem en haar fantastische live-optredens. Na zes jaar komt er in september 2023 een nieuw album uit van Anastacia. En de eerste single van dit album is op 28 april uitgebracht; ‘Best Days’. 

24 juni zal dan ook een ‘Best Day' worden. De prachtige stem van Anastacia wordt bij de aanvang gecombineerd met een upbeat staccato melodie. De tekst beschrijft het altijd blijven koesteren van hoop tijdens moeilijke tijden.
Anastacia zingt dat er geen eind komt aan de beste dagen van ons leven. Genieten van het leven is een motto van het festival Muziek op Rhoon. Goede muziek, gezellige bars en zitplekken, een tribune om vanaf hoogte naar de bands te kijken en lekkere hapjes en drankjes.

Kaarten via www.
muziekopRhoon.nl.