Cameratoezicht bij metrostations Rhoon en Poortugaal vanaf 1 juli

ALBRANDSWAARD - Vanaf 1 juli 2023 is het cameratoezicht bij de metrostations Rhoon en Poortugaal operationeel. Met de camera’s houden we toezicht op de veiligheid en het veiligheidsgevoel rondom de beide metrostations.  

Eind 2021 heeft de gemeenteraad ingestemd met de inzet van cameratoezicht bij de metrostations van Rhoon en Poortugaal, om de veiligheid in het gebied te vergroten. In de afgelopen jaren is flinke overlast ervaren door hangjongeren, vernieling en fietsendiefstal en soms ook zwaardere criminaliteit zoals drugshandel. Met cameratoezicht wil de gemeente deze overlast aanpakken. De camera’s worden in eerste instantie voor een periode van 2 jaar ingezet.
De camera’s staan in direct contact met de uitkijkcentrale in Rotterdam. Bij een incident kan de politie direct worden ingezet.
De inzet van het cameratoezicht voldoet aan de wettelijke vereisten rondom privacy en het beschermen van persoonsgegevens. Direct omwonenden van de metrostations zijn via een brief geïnformeerd over het cameratoezicht en de privacy-regels die hierop van toepassing zijn. Ook worden zij uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst.


Vraagwijzer gesloten 18 en 19 mei

ALBRANDSWAARD - In verband met Hemelvaartsdag is het kantoor van Welzijn Albrandswaard gesloten op 18 en 19 mei. Er is dan ook geen inloopspreekuur bij Vraagwijzer. Alle andere werkdagen is er inloopspreekuur tussen 9 en 12 uur. Vraagwijzer is ook telefonisch te bereiken via 010-5011222. wel
zijnalbrandswaard.nl.