Ergotherapeut Lindsey van Breemen was op 2 mei te gast.
Ergotherapeut Lindsey van Breemen was op 2 mei te gast. Foto:

Alzheimercafé Albrandswaard

ALBRANDSWAARD - In het Alzheimercafé Albrandswaard was op dinsdag 2 mei Ergotherapeut Lindsey van Breemen te gast. Lindsey heeft veel verteld over wat een ergotherapeut kan betekenen voor iemand met dementie en zijn of haar mantelzorger. Hoe mensen met dementie dagelijkse handelingen steeds moeilijker kunnen uitvoeren en hoe een ergotherapeut samen met diegene doelen kan stellen om toch zo lang mogelijk activiteiten zelf uit te voeren en hiermee de mantelzorger kan ontlasten. Wie meer informatie wil, gaat naar www.ergotherapie-barendrecht.nl.

Het volgende Alzheimercafé is op dinsdag 6 juni. Die avond is Ilse de Vette te gast. Zij is diëtist bij diëtistenpraktijk De Groene Appel. Voldoende en gezonde voeding is voor kwetsbare mensen met dementie erg belangrijk. Bezoekers gaan met elkaar in gesprek en er kunnen vragen gesteld worden aan Ilse. 

Wijkcentrum De Boekenstal, Dorpsstraat 34 in Poortugaal. 6 juni, inloop vanaf 19 uur, start programma 19.30 uur.

www.welzijnalbrandswaard.nl/dementie 


Late Night met Lionel Richie

ALBRANDSWAARD - Van 15 tot 19 mei in het programma Late Night, elke werkdag tussen 22 en 00 uur bij RTV Albrandswaard, aandacht voor Lionel Richie. 

In deze uitzendingen wordt er doormiddel van drie plaatjes per dag, aandacht aan deze Amerikaanse populaire zanger, songwriter en producer besteed. Ook vertellen de preesntatoren Silvia Hilverts en André Steenhorst elke dag een klein stukje van het reilen en zeilen van Lionel Richie door de jaren heen. 

Verder in deze uitzendingen een praatje met misschien een bijpassend plaatje, verzoekjes en veel muziek.
Het is een programma voor mensen die willen gaan slapen, maar dat niet kunnen en voor hen die dat wel kunnen, maar niet mogen.

Opmerkingen en verzoekjes via rtvalbrandswaard@hotmail.com. 

Volg het programma ook via facebook.