INGEZONDEN

Coachkwadrant maakt alternatieve hulp
voor iedereen betaalbaar

Door de impact van afgelopen jaren zijn er steeds meer mensen in financiële en mentale problemen gekomen. Dit heeft een grote invloed op iemands levensgeluk. 

Wij willen niemand in de kou laten staan en maken onze workshops familieopstellingen voortaan voor iedereen bereikbaar door het invoeren van een variabele toegangsprijs. De oplossing is een ‘brievenbus’ bij de deur waar iedereen zijn bijdrage in kan doen in een anonieme envelop.
Standaard vragen wij 55 euro, maar mensen die in financieel zwaar weer verkeren, kunnen een bijdrage naar draagkracht kiezen en in de anonieme envelop steken.

Familieopstellingen is een alternatieve coachingsmethode, te vergelijken met psychotherapie. Het laat zien dat wanneer je gebukt gaat onder het verleden, dit grote gevolgen heeft voor je levenspad. De workshop familieopstellingen geeft jou zelfinzicht zodat je los kan komen van vastgeroeste patronen en de kracht vindt om het oude te accepteren en het nieuwe toe te laten. 

De volgende workshop wordt gehouden op 27 mei van 10 tot 17 uur (inclusief een gezonde lunch). Wij zijn de Julianaschool dankbaar dat zij hun locatie aan de Sportlaan (Rhoon) ter beschikking stellen zodat we dit concept kunnen aanbieden.

www.coachkwadrant.nl


Informatiemarkt goed bezocht

ALBRANDSWAARD - Op 2 mei werd voor de eerste keer een informatiemarkt georganiseerd in de Boekenstal met als thema ‘Veilig langer zelfstandig thuis wonen’.

De markt werd goed bezocht. Bezoekers kregen bij de elf tafels informatie over hoe ze veilig langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen d.m.v. het gebruik van hulpmiddelen (Digikoffer), inhuren van diensten van Aafje, aandacht voor lijf en leden bij de Ergotherapie Barendrecht, Apotheek Rhoon/Poortugaal, Fysiotherapie Fysiopoort of Hoorhuys Poortugaal. 

Welzijn Albrandswaard informeerde bezoekers over hun diensten, net als de WMO consulent. De politie stond er met informatie over veiligheid in en om het huis en de tafel van de NVVE werd druk bezocht door mensen die interesse hadden in wilsverklaringen. 

Dit initiatief van Aafje werd georganiseerd door Aafje, Hoorhuys Poortugaal en Welzijn Albrandswaard. Bekeken wordt of een dergelijk evenement vaker gehouden kan worden.