Burgemeester Jolanda de Witte legt samen met Anneke Dronzek de eerste krans.
Burgemeester Jolanda de Witte legt samen met Anneke Dronzek de eerste krans. Foto:

Dodenherdenking

ALBRANDSWAARD - Het comité Herdenking Gevallenen Albrandswaard verzorgde voor de inwoners van Albrandswaard een openbare kerdenkingsbijeenkomst op donderdag 4 mei. De herdenking werd gehouden in de Dorpskerk in Rhoon en de Dorpskerk in Poortugaal. 

In haar toespraak voorafgaand aan de twee minuten stilte riep burgemeester Jolanda de Witte op tot begrip en tolerantie, om open te staan voor anderen: “Laten we samen zorgen dat onze vrijheid in stand blijft in nagedachtenis aan degenen die hun leven hebben verloren in de strijd voor deze vrijheid.”

Zij stond in haar toespraak ook stil bij de mensen die huis en haard ontvluchtten vanwege de oorlog in de Oekraïne en oorlogen op andere plekken in de wereld: “Zij zoeken en vinden onderdak in ons land, waar vrijheid hoog in het vaandel staat, ook vrijheid van meningsuiting. Dit willen wij koesteren met de ervaringen van onze voorouders voor ogen. Door met open hart elkaar tegemoet te treden, door de verhalen uit de Tweede Wereldoorlog te blijven vertellen, en te blijven zeggen: ‘dat nooit weer’.”

Loco-burgemeester Richard Polder hield een toespraak in Rhoon. Bekijk meer foto's via www.deschakelalbrands
waard.nl.


Moederdag bij Steevast op Zondag

ALBRANDSWAARD – Steevast op Zondag van RTV Albrandswaard staat op 14 mei tussen 12 en 14 uur in het teken van Moederdag. Met reacties van luisteraars die hun mening geven over het fenomeen Moederdag. Verrassende uitspraken en ontboezemingen passeren de revue, afgewisseld met speciaal voor Moederdag uitgekozen muziek en nieuwtjes. Presentatie Piet Vermeulen. Techniek door Bas van Driel. Herhaling zondagavond tussen 20 en 22 uur. www.rtv
albrandswaard.com


Succesvolle eerste editie Rijnmond
Muziekprijs vraagt om vervolg

RHOON - De eerste editie van de Rijnmond Muziekprijs, gehouden op dinsdag 25 april in de Dorpskerk in Rhoon, had een heel bijzonder en verrassend resultaat. Van de drie zeer jeugdige, muzikaal hoogbegaafde Oekraïnse pianosolisten won de jongste, de pas negen jaar jongeYulianna Beziazychna.
Haar optreden was niet alleen technisch begaafd, maar bovendien heel muzikaal en zeer doorleefd. Dat was zowel het oordeel van de vakjury als van het publiek.
De finalisten waren geselecteerd door een jury bestaande uit Joachim Eijlander, Aart Bergwerff en Jeroen van Veen. De derde prijs, 500 euro, ging naar Sofia Dorosh, de tweede prijs, 750 euro, naar Ivan Petrenko en de eerste prijs, 1250 euro, naar Yulianna Beziazychna. Het royaal aanwezige publiek mocht na de optredens stemmen voor de publieksprijs. Die prijs, 500 euro, ging ook naar Yulianna Beziazychna.

De stichting Rijnmond Muziekprijs wil met het concours jonge musici aanmoedigen door te gaan met hun carrière in de muziek. De winnaars krijgen ook concerten aangeboden in de Rijnmond. Het concours is mede tot stand gekomen door Rotaryclub Rhoon-Barendrecht.

Yulianna Beziazychna won de eerste prijs.