Bastiaan volbracht de London Marathon en sponsorde daarmee Het Terphuis.
Bastiaan volbracht de London Marathon en sponsorde daarmee Het Terphuis. Foto:

Sponsoractie London Marathon: winnaars bekend

POORTUGAAL - Bastiaan Schellekens uit Poortugaal heeft zondag 23 april de London Marathon gelopen. Hij rende voor zijn eigen plezier én als sponsoractie voor Het Terphuis. Ondanks wat tegenwerking van tevoren en tijdens de marathon, is het Bastiaan gelukt om de finish te bereiken. Met deze prestatie heeft hij meer dan 500 euro opgehaald en drie prijswinnaars gelukkig gemaakt.

Spannend door blessure

Of het Bastiaan zou gaan lukken, was in de weken voor de marathon nog even spannend. Er speelde namelijk een blessure op aan zijn voet. Gelukkig hielpen de oefeningen, manuele therapie, korte duurloopjes en een flinke hoeveelheid slaap, Bastiaan er doorheen.
Na de start duurde het even voor Bastiaan het ritme te pakken kreeg. ,,Tijdens de eerste tien kilometer was het heel druk en iedereen probeerde ook nog de plassen op de weg te ontwijken. Toen er wat meer ruimte kwam, ging het rennen soepeler.” Helaas zorgde de blessure aan zijn voet en een krampgevoel in zijn bovenbenen ervoor dat Bastiaan de laatste 12km moest kiezen voor joggen/wandelen.

Samen over de finish

Bastiaan vertelt: ,,Dat was natuurlijk eerst wel een teleurstelling voor me. Onderweg bieden mensen allerlei dingen aan de renners aan. Ik zei: ‘Geef me maar een nieuwe voet, daar heb ik meer aan!’ Nadat ik de knop had omgezet en contact had met andere lopers, kon ik me er gelukkig wel bij neerleggen. Zo heb ik opgelopen met een man die zijn eerste marathon liep en het heel zwaar had. De laatste 400 meter kon ik hem erdoorheen slepen en we zijn samen over de finish gekomen.” Ook al bracht de dag niet de finishtijd waar hij op hoopte, toch heeft Bastiaan genoten van de atmosfeer, de aanmoedigingen en de gesprekken onderweg.

De prijswinnaars

In de afgelopen weken hebben heel wat mensen meegedaan met deze bijzondere sponsoractie. Ze kochten een lot en schatten de finishtijd die Bastiaan zou gaan halen. In totaal is er 532,20 euro voor Het Terphuis opgehaald en zijn dit de prijswinnaars: Mirna den Ouden: een paar New Balance hardloopschoenen, Sijbrand Smit: een pakket van Rechtstreex en Mark Tijssen: een pakket van Mons Tweewielers

Over Het Terphuis

Het Terphuis is een stichting in Poortugaal die jongeren op weg helpt naar gezonde zelfstandigheid. De werkzaamheden en overige activiteiten op de boerderij worden onder meer mogelijk gemaakt door donateurs en vrijwilligers. Met de opbrengst van deze sponsoractie wil Bastiaan meer mogelijkheden bieden aan de jongeren om op hun manier te sporten, ook ter versterking van het werk van de medewerkers.

Volg Het Terphuis en Bastiaan op Instagram via
@hetterphuis en @bastiaan.schellekens.