Miranda en Stacey Rietveld tijdens de Rotterdamse Marathon in 2021 toen ze renden voor het KWF.
Miranda en Stacey Rietveld tijdens de Rotterdamse Marathon in 2021 toen ze renden voor het KWF. Foto:

Stacey en Miranda Rietveld rennen voor het Diabetes Fonds

POORTUGAAL - De New York Mini Marathon is lang niet zo bekend als de Rotterdamse marathon, maar even zo leuk. Deelnemers rennen afstanden als 4,2 km, 10,5 en 21 kilometer voor Het Diabetes Fonds. Ze starten vanaf het Willemsplein, net naast de Erasmusbrug. 

Stacey Rietveld (29) uit Poortugaal en haar moeder Miranda uit Rhoon hebben de afgelopen jaren aan meerdere hardloopevents meegedaan. Vorig jaar nog liepen ze de Marathon van Rotterdam en haalden daarmee geld op voor het KWF. ,,Het was zo mooi om dit samen met mijn moeder te doen", vertelt Stacey. ,,Zeker ook omdat mijn oma overleed aan kanker en wij dit ook een beetje voor haar deden."

Vanwege een blessure aan haar hamstring, werd het voor Stacey dit jaar geen marathon, maar besloot ze toch mee te doen aan deze halve marathon. ,,Dit moet kunnen", zegt ze. ,,We proberen meteen weer zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het Diabetes Fonds. ,,Mijn neef en mijn oma hebben hier mee te kampen, dus voor ons een mooi goed doel om aan mee te werken."

Stacey was niet altijd zo sportief. Tot 2016 vond ze sporten niet zo belangrijk en was ze flink te zwaar ,,Het stoorde me niet en ik was er niet mee bezig", vertelt ze. ,,Tot ik op een bepaald moment toch naar een sportschool ging, daar het kickboksen ontdekte en de knop omging. Ik schrapte de koolhydraten uit mijn menu, ging steeds vaker sporten en viel af. Ik ging me beter voelen en de hoofdpijn waar ik dagelijks mee te kampen had, verdween. In 2020 ben ik begonnen met hardlopen omdat ik voor het inmiddels 'gewone' boksen meer conditie nodig had. Het beviel me zo goed, dat ik al te snel teveel deed. Ook mijn moeder ging meedoen en zo zijn we nu samen een team en rennen heel wat af."

Sponsor Team Rietveld: www.newyorkmini
marathon.nl/teams/rietveld.