Afbeelding
Foto:

Leerlingen Don Bosco planten bomen

RHOON - Havenbedrijf Rotterdam opent vandaag de eerste boomkwekerij in de Rotterdamse haven. Medewerkers van Havenbedrijf Rotterdam planten 500 bomen (wilgen, iepen, elzen, esdoorns, linden, populieren en sierperen) nabij de Rhoonsedijk. Leerlingen uit groep zeven van daltonschool Don Bosco in Rhoon hebben hen daarbij geholpen. 

Het Havenbedrijf wil de haven verduurzamen en aantrekkelijk houden. Ook is de ambitie om de biodiversiteit in de haven te vergroten. Het planten van bomen is de perfecte manier om deze doelstellingen te bereiken. Het Havenbedrijf wil plekken in de haven die tijdelijk niet worden gebruikt voor andere functies gebruiken om bomen te kweken voor eigen gebruik. 

Met het planten van deze bomen door de kinderen sluit Stichting Nationale Boomfeestdag het boomplantseizoen 2022-2023 feestelijk af. De lente staat voor de deur en de vele duizenden bomen die tijdens het afgelopen boomplantseizoen door 100.000 kinderen in heel Nederland zijn geplant, kunnen nu gaan groeien en bloeien. 


Activiteiten Commissie Ouderenwerk

RHOON - Commissie Ouderenwerk organiseert in Rhoon diverse activiteiten voor ouderen, zoals Gymles voor 55-plussers tot de zomervakantie op dinsdagmorgen 10.45 tot 11.30 uur en 11.45 tot 12.30 uur in de Maranathakerk Rhoon, informatie en aanmelden via Adrie Wisseborn, 010-5013445.
Ook creatieve ouderen komen aan de beurt bij het handwerken, elke woensdagmorgen (behalve op de dagen dat er een ouderenmiddag is) wordt er van 10 tot 12 uur in de zaal van het Service Wooncentrum in het Ghijseland gehandwerkt. Voor informatie Irene Kreeft-Huijgen, 06-49704712.

De ouderenmiddag is op woensdag 26 april met Ds. Anja Matser. Zij geeft een lezing over het boek ‘De Orgelzolders'. Dit boek verhaalt over twee Joodse families, die m.b.v. een kleine groep mensen in de Breepleinkerk Rotterdam de oorlog hebben overleefd.
Aanvang 14 uur in gebouw
't Centrum te Rhoon.