De etalage van Lucas Optiek & Optometrie is een kunstwerk.
De etalage van Lucas Optiek & Optometrie is een kunstwerk. Foto:

Tamara beschildert etalageraam

RHOON - Lucas Optiek & Optometrie biedt hun etalage regelmatig aan, aan kunstenaars uit de omgeving van Rhoon. Nicole de Moree, Nina Valkhoff en fotograaf Thea Boonstoppel waren al eerder aan de beurt. Afgelopen zaterdag kreeg Tamara van Studio Sooshi de vrije hand om er iets moois van te maken.
Tamara heeft na veertien jaar stewardess te zijn geweest het roer omgegooid en is gaan doen wat ze het liefste doet, tekenen! Ze maakt onder andere muurschilderingen en portretjes op maat. Ook maakt ze illustraties die gebruikt worden voor presentaties in het bedrijfsleven.
Haar droom is om boeken te gaan illustreren, en Lucas Optiek & Optometrie heeft voor haar een nieuwe deur geopend. Zij mocht de etalageramen beschilderen.

De klanten die in de actieperiode een nieuwe bril aanschaffen kunnen een portretje getekend door Studio Sooshi, winnen. Op 14 april wordt de winnaar bekend gemaakt.

Meer over Tamara via www.studiosooshi.com.


Creatieve workshops starten met mozaïek

PORTLAND - Crisscro en Welzijn Albrandswaard houden vijf creatieve workshops in Wijkcentrum Portland op 24 en 31 maart en op 7, 14 en 21 april van 10 tot 12 uur. Ze beginnen dit keer met mozaïeken, daarna wordt bekeken wat de deelnemers verder willen doen. Deelname 5 euro per les voor aanschaf van materiaal, inclusief koffie/thee/koekjes, betalen per pinpas in wijkcentrum.
Tegelhandel Brand uit Poortugaal sponsort deze activiteit met restanten tegels.

Aanmelden via Welzijn Albrandswaard, 010-5018322. De groep die recent een eerdere workshops volgde, is zo enthousiast dat zij in de tussentijd ook met elkaar creatief bezig zijn gebleven door met elkaar te tekenen, kosten 2,50 euro per keer inclusief koffie/thee/koekjes. Voor begeleiding van deze groep na 21 april zoeken zij een creatieve duizendpoot die het leuk vindt om verschillende technieken met deze groep te doen.

Neem contact op met vrijwilligers coördinator Yvonne Sitton of Ouderenadviseur Yvonne Schults.