Lees het complete verhaal van Lucas Jonkers via www.deschakelalbrandswaard.nl.
Lees het complete verhaal van Lucas Jonkers via www.deschakelalbrandswaard.nl. Foto:

Kickstart van seizoen voor Lucas Jonkers

RHOON - De zestienjarige Lucas Jonkers uit Rhoon reed afgelopen weekend in de Kart Festival Wintercup op de kartbaan in Strijen. Dit deed het karttalent niet tevergeefs. De coureur, die uitkomt in de ID Engines Senior, won de race en droeg de overwinning op aan zijn recent overleden oom.

Jonkers rijdt nu enkele jaren in de karts, maar begon pas op zijn elfde met karten. Hij maakte zijn debuut in de ID Senior-klasse.
Dit jaar rijdt Jonkers opnieuw in de ID Senior. Afgelopen weekend had hij een wedstrijd op de kartbaan in Strijen: ,,Het ging supergoed. Het was ook wel emotioneel, want enkele weken geleden kwam mijn oom te overlijden. Toen heb ik gevraagd of mijn vader een sticker kon laten ontwerpen. Hij heeft die op de kart geplakt. Het was best emotioneel om na de tweede race uit de kart te komen. Ik heb hem voor mijn oom gewonnen.”
De bedoeling is om vooraan mee te doen in het Nederlands kampioenschap van organisator Chrono Karting. ,,De volgende keer rij ik het eerste NK in Kerpen. Ik hoop dat we daar ook een heel mooi resultaat kunnen neerzetten. Ik heb één race gereden op Kerpen en ik vind het een heel leuke en speciale baan.”