Kerkdiensten 19 maart 2023

RHOON 

Maranathakerk, Gereformeerde Kerk, Kleidijk 2b.
10.00 uur. Ds H.J.K. van Geerenstein, Rhoon, Heilig Avondmaal
Online via htttp://kerkdienstgemist.nl/stations/39-Maranatakerk-Rhoon

Dorpskerk, Hervormde Gemeente Rhoon, Dorpsdijk 65.
10 uur. dhr. ds. C.D. van Alphen, Rhoon, Heilig Avondmaal 2(6), 4e zo. vd 40 dgn        
17 uur. dhr. ds. P. Vermaat, Veenendaal, 4e zo. vd 40 dgn
Pastoraal gesprek mogelijk met Ds. Coen van Alphen, 010-2009520.
cdvanalphen@hotmail.com.

Willibrordus Kerk Rhoon, Dorpsdijk 236
11.30 uur. Viering olv parochianen, Gebedsdienst
Voor informatie zie www.
willibrordusrhoon.nl.

POORTUGAAL

Dorpskerk, Protestantse Gemeente Poortugaal, Groene Kruisweg.
09.30 uur. ds. J. van Walsum. 40 dagen - 4
Online via www.pgpoortugaal.nl/index.php/live. Voor pastorale vragen of mededelingen: pastoraat@
pgpoortugaal.nl of via telefoonnummer 06-83 42 54 91.

Gereformeerde gem. Poortugaal
09.30 uur. Leesdienst, geen voorganger.
14.30 uur. Reguliere dienst. Ds G.J. Baan
Online: kerkdienstgemist.nl/stations/1562-Gereformeerde-Ge
meente-Poortugaal. Info via 010-5013715,
jbvdhave@kliksafe.nl.


Evensong in Dorpskerk Rhoon

RHOON - Zondagmiddag 26 maart is er in de Dorpskerk van Rhoon een Choral Evensong. Evensongs komen uit de Anglicaanse traditie en worden ook in Nederland steeds vaker gehouden. Het sobere en muzikale karakter van deze diensten spreekt veel mensen aan. Aan deze Evensong wordt meegewerkt door vocaal ensemble Voxtet uit Amersfoort, samen met organist Niels-Jan van der Hoek. Er klinkt o.m. koormuziek van Byrd en Purcell. Deze dienst is een samenwerkingsproject van de protestantse gemeenten van Hoogvliet, Pernis, Poortugaal en Rhoon. Iedereen is van harte welkom. De toegang is gratis, aanvang 17 uur.


Lentegevoel bij sv Poortugaal

POORTUGAAL - Sv Poortugaal trad zaterdag 11 maart thuis aan tegen Zwaluwen (uit Vlaardingen) dat in de vierde divisie A hard vecht om degradatie te ontlopen. Die ploeg had de punten hard nodig. 

In de eerste helft zag het publiek dat Zwaluwen beschikt over een aantal spelers met een heel goede traptechniek. Met mooie passes werd de achterste linie van de thuisploeg scherp gehouden, sv Poortugaal moest constant waakzaam zijn. Een goed georganiseerde verdediging met als achterste pion doelman Marvin Nootenboom, hield de tegenstander echter knap van scoren af.
De score bleef tot aan het eindsignaal op 0-0 steken. Het laatste kwartier speelde sv Poortugaal met 10 man, nadat Shakur Zichem zijn tweede gele kaart ontving.

Zaterdag 25 maart betreedt een compleet elftal het veld bij Nieuwenhoorn, waar om 14.30 uur wordt afgetrapt. 


Atalante Sport in actie

RHOON - Na de kerstvakantie gingen ze bij de Mixed Gymnastics-les aan de slag met het thema ‘Jungle’. Als rode draad gebruiken ze materialen van The Box, een concept ontwikkeld door Dutch Gymnastics met onder andere inspiratie leskaarten. En juf Chihiro maakt ook gebruik van eigen invulling: Klimmen, klauteren, kruipen, jungle-stopdans enz. Afgelopen week startten ze met het thema ‘Holland’ met Koningsdag in het verschiet. Tijdens de eerste les werden er oudhollandse spelletjes gespeeld.

Omdat ze sociale verbondenheid belangrijk vinden gaf juf Chihiro op woensdag 22 februari een workshop ‘Trucjes op muziek” op basisschool De Grote Reis in Rhoon, Portland. Ze hopen vaker van dit soort workshops te mogen organiseren. Een gratis proefles kan aangevraagd worden via: www.atalantesport.nl/Les
aanbod.


Rhoon verlengt met vier spelers 

RHOON - Bart Driesse, Floyd Mastenbroek, keeper Rick Bonninga en Vincent Veenhof hebben aangegeven ook volgend seizoen bij de vv Rhoon te blijven spelen.
Daarnaast heeft Steven Schreuder aangegeven de overstap te gaan maken naar vv Rhoon. Stefan is een veelzijdige speler die in het verleden o.a. in de selecties van sv Poortugaal en Excelsior Maassluis speelde. En die er de laatste jaren bewust voor koos om met zijn vrienden lager te gaan spelen bij sv Poortugaal. Het begon dit seizoen toch weer te kriebelen bij hem om volgend seizoen op eerste elftal niveau te gaan acteren en toen hij hoorde van de plannen en ambities van v.v. Rhoon en de nieuwe hoofdtrainer Raymon Kuipers was zijn keuze voor v.v. Rhoon snel gemaakt.