INGEZONDEN

Overdenken, doordenken, omdenken

De gemeenteraad is gekozen, de nieuwe raad gevormd. Nu staan de verkiezingen voor Provinciale Staten weer voor de deur. Laten we hopen dat de partijen waarmaken wat zij de kiezers hebben beloofd: namelijk het groen houden van de gemeente en haar polders. Laten we ook hopen dat de Provincie daarbij geen roet in het eten gooit. In mijn ervaring is het grootste gevaar dat men niet buiten de vastgelegde kaders durft te denken. Daarom wat overdenkingen om daarbij te helpen.

Onze partijen zijn voor een groen Albrandswaard, terwijl ze ook moeten werken aan door de provincie gestelde doelstellingen, zoals meer woningbouw en windenergie. Een bedreiging voor de groene doelstelling? Of een uitdaging om eens wat verder te denken? 

Er wordt gezegd dat er nog nauwelijks grond beschikbaar is. Misschien ligt de oplossing in dubbelgebruik. Denk aan de Groene Kruisweg en de metrobaan. Bouw daar een betonnen plateau overheen en bouw daar honderden woningen op. Het overkoepelen van de metrobaan is sowieso goedkoper dan de ondertunneling van de metro zoals dat staat in de Albrandswaardse toekomstvisie. Presenteer dat op de juiste manier en miljoenen aan Europese subsidies komen beschikbaar. Neem in het plan een ecoduct op, als verbinding tussen de Jaag-in-polder met het Valckesteinse bos.

En over het Valckesteinse bos gesproken. Een groen uiterlijk, maar geen groen geluid. Het gekwinkeleer van de vogels wordt systematisch overstemd door het geraas van de A15. Ook het geluidsniveau mag groener.

Uit ervaring weet ik dat het hoge geluidsscherm langs de A15 bij Portland uitstekend werkt. Het valt telkens op dat het geraas van het verkeer grotendeels wegvalt. Trek dat scherm door tot aan de Botlektunnel en we kunnen van zingende vogels genieten.

Albrandswaard groen, groener, groenst, ja graag.

Rob van der Wal


Paasbingo in De Boekenstal

POORTUGAAL - Op woensdag 5 april houdt Welzijn Albrandswaard een Paasbingo in Wijkcentrum De Boekenstal, Dorpsstraat 34 in Poortugaal. Van 10 tot 12 uur, negen rondes met leuke Paas-prijzen. Deelname 5 euro. Aanmelden 010-5018322.