Kerkdiensten 12 maart 2023

RHOON 

Maranathakerk, Gereformeerde Kerk, Kleidijk 2b.
10.00 uur. Ds. E. Dibbets Schipluiden. Bidstond
Online via htttp://kerkdienstgemist.nl/stations/39-Maranatakerk-Rhoon

Dorpskerk, Hervormde Gemeente Rhoon, Dorpsdijk 65.
10 uur. dhr. ds. C.D. van Alphen, Rhoon Bidstond, 3e zo. vd 40 dgn        
17 uur. dhr. proponent J.W. Sterrenburg, Hardinxveld-Giessendam         
Pastoraal gesprek mogelijk met Ds. Coen van Alphen, 010-2009520.
cdvanalphen@hotmail.com.

Willibrordus Kerk Rhoon, Dorpsdijk 236
11.30 uur. Pater Youri Konchenko. Eucharistieviering Kinderwoorddienst
Voor informatie zie www.
willibrordusrhoon.nl.

POORTUGAAL

Dorpskerk, Protestantse Gemeente Poortugaal, Groene Kruisweg.
09.30 uur. ds. J. van Walsum. 40 dagen - 3 Doopmogelijkheid
Online via www.pgpoortugaal.nl/index.php/live. Voor pastorale vragen of mededelingen: pastoraat@
pgpoortugaal.nl of via telefoonnummer 06-83 42 54 91.

Gereformeerde gem. Poortugaal
09.30 uur. Leesdienst, geen voorganger.
18.00 uur. Reguliere dienst. stud, R.T. Michielse.

Online: kerkdienstgemist.nl/stations/1562-Gereformeerde-Ge
meente-Poortugaal. Info via 010-5013715,
jbvdhave@kliksafe.nl.


Kliederkerk van start in Poortugaal

POORTUGAAL - De Kliederkerk gaat op zondag 2 april in Poortugaal van start. Het betreft een programma dat zich richt op gezinnen die op een creatieve manier de Bijbelverhalen (opnieuw) willen ontdekken. Om 11.30 uur gaan de deuren van Basisschool De Parel, Sleedoorn 40, open voor dit nieuwe en laagdrempelige initiatief van de Protestantse gemeente in Poortugaal. 

Kliederkerk is een missionaire vorm van kerk-zijn voor families en anderen. Er staan Bijbelverhalen centraal, het is voor mensen van alle leeftijden. Kliederkerk is gastvrij, creatief en vol vreugde. Een kliederkerk duurt gemiddeld twee uur en bestaat uit drie delen: samen ontdekken, samen vieren en samen eten. 

Alle zintuigen
Op een creatieve manier kunnen jong en oud samen de betekenis van Bijbelverhalen ontdekken. Aan de hand van workshops, waar met het gezin of in groepen aan wordt deelgenomen, wordt de betekenis duidelijk. De viering is gezamenlijk en daarna genieten alle deelnemers van een maaltijd die past bij het thema. Alle zintuigen worden gebruikt in deze diensten. Iedereen die dit wil ervaren is dan ook van harte welkom.

Viering 2 april
In de afgelopen maanden heeft een aantal vrijwilligers de Kliederkerk opgezet en de eerste plannen uitgewerkt. De viering van 2 april staat in het teken van de kracht van het Paasfeest, een feest van hoop. Dat is een spannend en aansprekend verhaal uit de Bijbel. Kliederkerk richt zich vooral op gezinnen met kinderen in de basisschoolleeftijd, maar ieder ander zal zich er ook zeker thuis voelen. Ook opa’s en oma’s zijn samen met hun kleinkinderen van harte welkom.

Samen met kinderen én volwassenen, ontdekken, vieren en eten. Samen in het voetspoor van Jezus leren gaan. Kliederkerk is volop kerk, maar dan anders. 

Informatie
Meer informatie is te vinden op www.facebook.com/
kliederkerkpoortugaal.
Vooraf aanmelden is niet verplicht, maar wel fijn in verband met de inkopen en kan (graag voor 30 maart) via kliederkerk@pg
poortugaal.nl


Albrandswaardse GL/PvdA'ers op kieslijst

REGIO - Bij de komende verkiezingen op woensdag 15 maart staan de Albrandswaardse politici Job van den Berg (PvdA), Hans van der Graaf (PvdA) en James Scharink (GroenLinks) op de kieslijst voor de Provinciale Staten.
Dit drietal was in 2022 eveneens voor GroenLinks/PvdA verkiesbaar voor de gemeenteraadsverkiezingen. Na die verkiezing bleef James Scharink fractievoorzitter en zwaaide Hans van der Graaff na jarenlange dienst af. Zij zijn beide lijstduwer voor de Provinciale Staten.

Job van den Berg stond net te laag voor een plek in de raad, maar is erg politiek betrokken en zet zich daarnaast in als vrijwilliger voor de PKN-kerk in Poortugaal. Hij staat op beide stembiljetten, want Job is ook verkiesbaar voor het waterschap. Een plek in een van de beide organen ziet hij wel zitten. Als student wil hij zich inzetten om de stem van jongeren te laten horen tijdens de verkiezingen. Job: “Door mij in te zetten voor de PvdA hoop ik meer te kunnen doen voor jongeren, minderbedeelden en de mensen die geraakt worden door problemen als de stijgende prijzen voor levensonderhoud en het woningtekort.”

De provincie kan ervoor zorgen dat er socialer wordt gebouwd in Zuid-Holland en in de waterschappen wil de PvdA ervoor zorgen dat de mensen met de laagste inkomens vrijgesteld worden van de waterschapsbelasting. Job: "Ik wil zoveel mogelijk mensen aanmoedigen om te gaan stemmen op 15 maart voor de provinciale verkiezingen en de waterschappen. Er valt echt wat te kiezen en via de Eerste Kamer kunnen we het overheidsbeleid in Nederland zeer bepalen.”