Alle leerlingen kregen het boek Dolfje Weerwolfje.
Alle leerlingen kregen het boek Dolfje Weerwolfje. Foto:

Lekker lezen in groep 5 van OBS De Overkant

RHOON - De kinderen van groep 5 van OBS de Overkant werden verrast met een boek geschreven door Paul van Loon. Ieder jaar is er de landelijke campagne ‘Geef een boek cadeau’.
Dit jaar kregen alle kinderen het boek 'Dolfje Weerwolfje' cadeau. Dolfje is een jongetje dat bij volle maan in een weerwolf zal veranderen.
De juf heeft een aantal hoofdstukken met de kinderen in de klas gelezen. Hierna kregen de kinderen het boek mee, zodat zij in de voorjaarsvakantie vele leeskilometers konden maken.
Het fijne is dat zij kunnen blijven lezen, want het is één boek uit een 25 delen tellende serie boeken over Dolfje Weerwolfje.


Ruud de Jong te gast bij Steevast

ALBRANDSWAARD - Aanstaande zondag 12 maart zal zwervertje Rolf, in de persoon van Ruud de Jong, zijn opwachting maken bij het radioprogramma Steevast op Zondag.
Hoe is het verhaal over Rolf ontstaan en vanwaar de drive van Ruud en de daarna opgerichte stichting Rolf om dit verhaal bij een groter publiek bekend te maken? Programmamakers Hetty Landman en Piet Vermeulen zullen hem tussen 13 en 14 uur alles vragen.
Tussen 12 en 13 informatie uit de regio, afgewisseld met de muziekkeuze van technicus Rob Molenaar. Herhaling op zondagavond tussen 20 en 22 uur.
www.rtvalbrandswaard.com


Hersenstichting bedankt gulle gevers

ALBRANDSWAARD - Eind januari vond de collecte van de Hersenstichting plaats. Hiermee werd in de gemeente Albrandswaard 5565,97 euro opgehaald. De stichting bedankt de vrijwilligers en de gulle gevers namens vier miljoen Nederlanders met een hersenaandoening. De Hersenstichting financiert hiermee onderzoek en innovaties, voorlichting en ze zetten het belang van de hersenen overal op de agenda.