De brandweerauto werd van binnen en buiten bekeken.
De brandweerauto werd van binnen en buiten bekeken. Foto:

Brandweer op bezoek bij Blokkentoren

POORTUGAAL - Als afsluiting van het thema ‘Bas en de brandweer’ hebben de peuters van De Blokkentoren bezoek gekregen van de brandweer.
In de kring vertelde de juffrouw dat ze de brandweer had gebeld. Op dat moment reed de brandweerwagen met zijn sirene aan de straat in.

Vijf stoere brandweermannen en één stoere brandweervrouw kwamen in de klas vertellen over hun werk. De peuters mochten door de walkie talkie praten, de speciale handschoenen voelen en de zware brandweerhelm passen.

Vervolgens gingen ze met z’n allen naar buiten. De brandweerauto werd van binnen en buiten helemaal bekeken. Alle kinderen en de juffen willen de brandweer bedanken voor dit leuke bezoek. 


Nieuwe website voor gemeente 

ALBRANDSWAARD - Vorige week lanceerde de gemeente Albrandswaard haar nieuwe website. De website, www.albrandswaard.nl, heeft een frisser en moderner uiterlijk gekregen en de inhoud en techniek zijn verbeterd. Dit zorgt ervoor dat de website voor iedereen, zowel voor mensen met als zonder beperking makkelijk bereikbaar is. Denk hierbij aan een goed kleurcontrast voor slechtzienden, begrijpelijke teksten en een voorleesfunctie. 

De gemeente wil haar producten en diensten zo laagdrempelig en klantvriendelijk mogelijk aanbieden. Daarom is de zoekfunctie verbeterd waardoor informatie zoeken voor de websitebezoeker gemakkelijker geworden is. Ook wil de gemeente haar inwoners laten zien waar zij voor staat en aan welke onderwerpen ze werkt. Op de nieuwe website kunnen bezoekers naast informatie over diensten nu ook in de rubriek ‘Onze gemeente’ meer informatie vinden over verschillende aspecten van wonen, leven en recreëren in de gemeente. 

De gemeente hoort graag hoe inwoners het bezoek aan onze website ervaren. Foutmeldingen, onderwerpen die niet te vinden zijn, geef het door via
www.albrandswaard.nl/feedback.”