Aankomende woensdag zijn de verkiezingen

ALBRANDSWAARD - Op woensdag 15 maart zijn de verkiezingen voor de provinciale staten en waterschap Hollandse Delta. 

De provincie Zuid-Holland heeft veel taken in uw nabije omgeving. Zo bepaalt de provincie waar dorpen kunnen uitbreiden met woningen en waar bedrijventerreinen en kantorenparken mogen worden aangelegd. Ook bepaalt de provincie waar wegen, natuur en ruimte voor vrijetijdsbesteding kunnen worden aangelegd. Daarnaast zorgt de provincie voor de aanleg en het onderhoud van provinciale wegen en fietspaden, schoon zwemwater en veilige routes voor vrachtwagens met gevaarlijke stoffen. 

Het waterschap zorgt voor het onderhoud en de versterking van de dijken. Iets waar wij in een waterrijk gebied en gelegen aan de Oude Maas veel belang bij hebben. Het waterschap zorgt verder voor het waterbeheer, zoals de zuivering van rioolwater en het schoonmaken van rivieren.

Iedereen vanaf 18 jaar kan stemmen. De uitslagen zijn, indien bekend, uiterlijk 23 uur op de website van de gemeente Albrandswaard te vinden. Mochten ze om die tijd nog niet bekend zijn, dan in de ochtend van 16 maart om 8 uur. Lees meer via www.albrandswaard.nl.
Stembureaus
Men kan stemmen tussen 7.30 en 21 uur op de volgende locaties:
Scouting Albrandswaard, Zwaardijk 1 Poortugaal, De Brinkhoeve, Kerkstraat 12 Poortugaal, Gymzaal Poortugaal, Albrandswaardseweg 29 Poortugaal, De Hooge Werf, 't Wiel 2 Poortugaal, Sportvereniging Poortugaal, Albrandswaardseweg 84a Poortugaal, Huis van Albrandswaard, Stationsstraat 4 Rhoon, Sporthal Metro Rhoon, Stationsstraat 12 Rhoon, Maranathakerk, Kleidijk 2 Rhoon, Gymzaal Rhoon, Sportlaan 3 Rhoon, Service Wooncentrum Ghijseland, Ghijseland 306 Rhoon, Wijkcentrum Portland, Hof van Portland 41 Rhoon