Gewijzigde dienstregeling buurtbus

ALBRANDSWAARD - Maandag 6 maart wijzigt de dienstregeling voor lijn 602. In Poortugaal en Portland/Smitshoek blijft de route onveranderd. In Rhoon wordt een andere route gereden. 

Buurtbus 602 rijdt vanaf 6 maart niet meer naar het zwembad aan de Albrandswaardsedijk en ook niet meer langs de Zantelweg en de Zwaluwenlaan. In plaats daarvan gaat de buurtbus de volgende route door Rhoon rijden: Metrostation Rhoon via Viductweg, Rijsijk, Rivierweg, Nijverheidsweg, Rhoonse Baan, Portland naar de Vrijheidsakker. 

Op zaterdag en zondag rijdt bus 612 nog wel naar het zwembad, Zantelweg en de Zwaluwenlaan. De hele route van bus 612 us: Metrostation Poortugaal, Albrandswaardse weg, Antes/Kijvelanden, zwembad, Zantelweg, Zwaluwenlaan, Rijsdijk, Metro Rhoon, Overhoeken. 

Buslijn 65 rijdt een extra rit naar Overhoeken, vertrek 7,21 uur vanaf metro Poortugaal. 

De volledige dienstregeling is te vinden op 111.ret.nl.


Vergadering omwonenden Antes

POORTUGAAL –De vergadering van de klankbordgroep omwonenden, politie, gemeente Albrandswaard en Antes vond op 22 februari plaats.
Een groep van actieve en betrokken omwonenden en professionals komen eens per twee maanden samen met Antes om te praten over onderwerpen die te maken hebben met Antes in relatie tot de omgeving. Antes vindt het belangrijk dat iedereen op de hoogte is van wat er speelt op het terrein en dat cliënten van Antes en omwonenden in harmonie met elkaar samenleven. Onderwerpen kunnen bijvoorbeeld zijn, de zorg, overlast (wederzijds), vastgoed en verkeer.

Een samenwerking tussen de klankbordgroep omwonenden van Antes en Fivoor is besproken en wordt onderzocht. Het voorstel aan beide klankbordgroepen is dat de vergaderingen tweemaal per jaar gezamenlijk worden gedaan. Dan kunnen gemeenschappelijke thema’s worden besproken.

Voor het Hof van Poortugaal is op 6 februari door de gemeente de nota van uitgangspunten goedgekeurd. Hiermee is een belangrijke stap gezet richting een nieuwe woonbuurt. Omwonenden die deel willen nemen aan het participatietraject en op de hoogte willen worden gehouden van alle ontwikkelingen kunnen zich aanmelden op de website van Het hof van Poortugaal.

Het heien voor de bouw van Kliniek J is afgerond. Goed nieuws want hiermee is de grootste geluidsoverlast voorbij. De bouw van de kliniek gaat gestaag verder en loopt volgens planning. Wel zijn er wat klachten, zowel vanuit Antes als omwonenden over het bouwverkeer dat soms te hard rijdt. Dit zal met de bouwers worden opgenomen. 

Oude ingang
Tot slot is er nog gesproken over de oude ingang van Antes die wordt afgesloten. Het betekent dat er goed moet worden gekeken naar de andere ontsluitingsweg en of het daar niet te druk wordt met verkeer. Ook in verband met de veiligheid van fietsovergangen. Dit heeft de aandacht.