In Poortugaal wordt de opleiding verpleegkunde gegeven.
In Poortugaal wordt de opleiding verpleegkunde gegeven. Foto:

Mbo-opleiding bij Albeda in Poortugaal en Rhoon

ALBRANDSWAARD - Albedalocatie Poortugaal is een kleine, gezellige school met veel aandacht voor iedere student. De school ligt op het terrein van de Antes Parnassia groep (specialist in psychiatrie en verslaving).

Verpleegkunde
Op deze locatie volgen de leerlingen niveau 4 opleiding Mbo-verpleegkunde op een unieke plek in de beroepspraktijk. Albeda Zorgcollege neemt namelijk het grootste deel in van de onderste etage van kliniek R. In deze kliniek verblijven cliënten die langer dan een jaar psychiatrische zorg nodig hebben. Het is een kleine locatie met tien leslokalen en een leerplein. Hier wordt onderwijs op maat geboden in een inspirerende leeromgeving waar de beroepspraktijk centraal staat.

Muziek
Albeda biedt tools om met muziek brood te verdienen. Of men nu een instrument bespeelt, zingt of muziek maakt met een computer. Tijdens de opleiding schrijft men muziek om die daarna op te nemen in de studio.

Op de locatie in Rhoon hebben studenten de beschikking over alle mogelijke faciliteiten en materialen. Van muziekinstrumenten, oefenruimtes, editrooms, studio's, DJ booth tot een podium. Docenten komen uit de muziekwereld. Ze leren de studenten hun muziek in de markt te zetten en als zelfstandig muzikant of producer een eigen business op te zetten.

De opleiding wordt al acht jaar op rij verkozen tot Mbo-topopleiding in de mbo-keuzegids.

Proefstuderen en meelopen
Wie zich wil verdiepen in de opleiding kan een dagje meelopen of proefstuderen bij Albeda. Meer info via albeda.nl/studiekeuze. Voor de muziekopleiding mail naar muziek@albeda.nl.
Open dagen
Op de open dag op donderdag 16 maart tussen 15 en 20 uur staan studenten én docenten met een infostand op de Rosestraat en in Poortugaal klaar om te helpen bij de studiekeuze.

Informatie
albeda.nl/opendagen.