Gelijkspel voor sv Poortugaal.
Gelijkspel voor sv Poortugaal. Foto:

Ondanks veel kansen slechts één punt

POORTUGAAL - Na enkele weken kon het eerste elftal van sv Poortugaal thuis aantreden. Afgelopen zaterdag ontvingen zij Achilles Veen.

Sv Poortugaal zocht al snel de aanval, maar tot ieders verrassing leidde een ogenschijnlijk onnodige overtreding van de verdediging in de 13e minuut tot een strafschop die keurig binnen werd geschoten. De 0-1 achterstand paste niet in het draaiboek van Peter Klomp. Opnieuw gingen de blauwzwarten in de aanval, maar Baggerman was het die voor de nog verrassendere 0-2 zorgde.

Er moest een ander plan in werking worden gesteld, om te beginnen door in een hogere versnelling te gaan spelen. Jeffrey Duijnstee zorgde in de 25e minuut voor de aansluitingstreffer. De 1-2 tussenstand stond halverwege nog wel op het Portex-scorebord. Vrij kort nadat de thuisploeg naar het eigen publiek toe begon te spelen, zag Achilles Veen dat in een tegenaanval een handsbal werd gemaakt door een verdediger van sv Poortugaal. De leidsmannen in het geel zagen het anders.

In de 60e minuut was alles dan toch weer in evenwicht door een mooie goal van Smally Lake: 2-2. Vervolgens werden er steeds meer kansen door de thuisploeg gecreƫerd, de verlossende voorsprong moest toch gaan komen. Toch bleek de wens de vader van de gedachte. Een goede kans was er zeker nog in de 82e minuut, toen Qrushinco Rosina een bal net niet in het doel kon koppen. Ook een mooie doelpoging van Jeffrey Duijnstee belandde net naast het doel.

Zo bleef het uiteindelijk bij een gelijkspel: 2-2.

Zaterdag speelt sv Poortugaal de uitwedstrijd tegen GOES. Aanvang 14.30 uur.