Mirjam geeft al vijftien jaar workshops.
Mirjam geeft al vijftien jaar workshops. Foto:

15 jaar workshops SoulCollage

POORTUGAAL - Op zaterdagmiddag 11 maart viert Mirjam Rosier dat ze 15 jaar workshops SoulCollage® geeft. Mirjam: ,,Dat had ik 15 jaar geleden niet kunnen bedenken. Ik had in februari 2008 zelf een workshop gevolgd, en was er zo door gegrepen, dat ik het boek en materialen aanschafte. Ik gaf eerst workshops aan vriendinnen en familieleden. Het groeide uit tot een terugkerend iets. In 2010 deed ik de officiële training. Ik hoor bij de eerste drie Nederlandse facilitators. Inmiddels zijn er meer dan 200”.

,,SoulCollage® is een proces waarbij je zonder veel na te denken afbeeldingen pakt die je aandacht trekken. Net even een seconde langer je blik op een afbeelding laten rusten, betekent vaak dat het beeld resoneert met iets in jou. Je hoeft helemaal niet te weten met wat, of waarom. Met de afbeeldingen maak je een collage. Je zult verrast worden door wat je intuïtief gemaakte collage je te vertellen heeft, in het speciale “Ik ben degene die …”-proces wat SoulCollage® zo uniek maakt.”

Mirjam is na vijftien jaar nog steeds enthousiast. ,,Het is mooi om het proces bij deelnemers te zien. Alsof puzzelstukjes op hun plaats vallen. Soms ook ontroerend. En ik knip en plak ook mee: die SoulCollage®-kaarten hebben altijd iets te zeggen over dat wat er op dat moment in je leven speelt. Een spiegel, goede raad, een ander kant van het verhaal.” 

Momenteel geeft Mirjam aan kinderen op basisscholen de kinderversie van SoulCollage®: MeCards4Kids™.

Mirjam geeft ook stiltewandelingen. ,,Bij SoulCollage® zijn we ook stil. Het proces werkt het beste als je je een beetje in jezelf terugtrekt. Natuurlijk hebben we ook een pauze met gepraat en wat versnaperingen. En op 11 maart maak ik er helemaal een feestje van!”

Opgeven via mirros.nl info@mirros.nl 06 26846373 Mirjam Rosier, Poortugaal. 


Late Night bij RTV Albrandswaard

ALBRANDSWAARD - Late Night is een radioprogramma bij RTV Albrandswaard welk elke werkdag tussen 22 en 00 uur wordt uitgezonden. In dit programma is er altijd een verhaaltje met een enigszins bijpassende plaat qua titel, inhoud of artiest.
Ook is er een rode draad in het programma. Dit kan aandacht zijn voor een artiest maar kan ook een maatschappelijk- of nieuwsonderwerp zijn. In deze rode draad hebben ze doormiddel van drie plaatjes per dag een verhaal.

In de week van 6 tot en met 10 maart staat Internationale Vrouwendag centraal. Verder bestaat de mogelijkheid tot het aanvragen van verzoekplaten. Late Night is een programma met veel muziek en weinig gepraat.
Het motto van het programma is ‘Het is een programma voor mensen die willen gaan slapen en dat niet kunnen en zij die dat wel kunnen maar niet mogen'.

Reacties via rtvalbrands
waard@hotmail.com.