De volgende Kraanvogelloop is op zondag 28 januari 2024.
De volgende Kraanvogelloop is op zondag 28 januari 2024. Foto:

Kraanvogelloop succes

SPIJKENISSE - De eerste editie van de Kraanvogelloop over 15 km van Atletiekvereniging Spark in Spijkenisse is een succes geworden. Het aantal deelnemers overtrof alle verwachtingen; er hadden zich ruim 160 mensen ingeschreven.

Onder de deelnemers bevond zich een aantal snelle lopers; winnaar werd Colin Bekers van ATV Scorpio uit Oosterhout. Zijn tijd werd 0:48:26. Nummer twee volgde op ruim twee minuten, Koen Nijs van Rotterdam Atletiek. Bij de dames werd Laurien v.d. Berge van AV Flakkee eerste, tijd 0:56:38; dit was wel spannend want de nummer twee, Marlies Jongerius, volgde met 0:57:10.

RWA kan net niet stunten

RHOON - Afgelopen weekend stond de laatste heenwedstrijd van de zaalcompetitie van RWA op het programma tegen koploper Valto uit De Lier. Een ploeg die bijna 30 goals per wedstrijd scoort, alles met ruime cijfers winst en met een doelsaldo van +59 naar Rhoon kwam.

RWA had een strijdplan en nadat de opstelling met benodigde wissels stond zoals we wilden, gingen ze gelijk goed mee met de gasten. Die namen tot 3-3 steeds een voorsprong, maar na die stand sloeg RWA steeds een gaatje van twee punten voor en bij 10-7 waren het er zelfs 3. De rust werd behaald met een 10-8 stand in het voordeel. Na de rust was de eerste goal nog voor RWA, maar met nog een kwartier te gaan was het weer gelijk. (13-13). Het kostte steeds meer kracht om verdedigend te blijven. De gasten trokken de wedstrijd in de laatste fase naar zich toe. Het gat bleef steeds drie punten in hun voordeel en toch bleven ze kans houden. Helaas werd er een cruciale stip gemist en direct aan de andere kant werd dezelfde kans wel benut. Echter met nog vier minuten te gaan stond het 19-21 en kon het nog. Valto had routine genoeg om de laatste fase goed en slim uit te spelen en floot de scheidsrechter af bij een 21-23 eindstand.
Volgende week wacht de eerste returnwedstrijd uit in Vlissingen tegen nummer 3 Fortis. De eerste wedstrijd eindigde in een 15-15 gelijkspel wat voelde als een nederlaag. Aanvang zaterdag 20.15 uur.