De grienden in het voorjaar.
De grienden in het voorjaar. Foto:

Nieuw griendje Schenkeldijk

RHOON - Er komt een nieuw griendje in Rhoon. In samenwerking met het Buijtenland van Rhoon gaat vereniging De Carnisse Grienden zich ontfermen over dit nieuwe wilgenbos.

Aan de Schenkeldijk ligt een stukje land waar de vereniging een nieuw griendje gaat inrichten. De (her)ontwikkeling van dit griendje is speciaal en voor DCG een manier om een vrijwilligersgroep/werkgroep samen te stellen die zich aan dit stukje land gaat binden. Lid Renée Rooijmans zal deze groep begeleiden. Binnenkort worden 500 wilgen uitgezet in dit griendje.

Op woensdag 15 februari tussen 14 en 16.30 uur en op zaterdag 18 februari tussen 10 en 16 uur gaan ze aan de slag. Er zijn klussen voor kinderen én volwassenen. Aanmelden via vrijwilligers@car
nissegrienden.nl.

Dit griendje zal nadrukkelijk functioneren als een levende wilgententoonstelling door middel van een diversiteit aan wilgensoorten, verschillende knot-technieken en een wilgenbank. Ook zal de werkgroep door de seizoenen heen activiteiten organiseren die de nadruk leggen op het ambachtelijk gebruik van wilgenhout met als doel deze bijzondere cultuurhistorie beleefbaar te maken. Ook zal de geneeskrachtige werking van wilgenbast aandacht krijgen in workshops en eventuele streekproducten.