Het Kasteel van Rhoon voor kinderen

RHOON - De poppentheatervoorstelling voor kinderen vanaf 4 jaar met als titel ‘Een ei met een staartje’ is in de verkoop gegaan bij Het Kasteel van Rhoon. Deze voorstelling valt onder de noemer 'Kinderkasteel'.

Er zijn nog meer activiteiten voor kinderen in de leeftijd van 7 tot 10 jaar welke in samenwerking met de Stichting Kasteel van Rhoon, de Kunstkring Albrandswaard en Albrandswaard Actief worden georganiseerd. Er worden op twee zondagmiddagen, 26 februari en 5 maart, een aantal workshops georganiseerd met schilderen, keramiek en sieraden maken. Leuke aan deze workshops is dat de resultaten van het werk door de kinderen, zal worden tentoongesteld in een echte expositie op de Klokkezolder van het Kasteel op 25 en 26 maart van 14 tot 17 uur. Er zijn ook rondleidingen voor alle leeftijden in het Kasteel.

Meer informatie over deze activiteiten via www.stichting-kasteelvanrhoon.nl/agenda


Koffiepunten voor Daniel den Hoed Fonds

REGIO - Aan alle inwoners van Nederland wordt massaal gevraagd om hun Douwe Egberts of AH Perla spaarpunten in te leveren bij het Daniel den Hoed Fonds. Met deze spaarpunten worden gratis producten verkregen, welke verkocht zullen worden. De opbrengst van de verkochte producten komt voor de volle 100 procent ten goede aan het Daniel den Hoed Fonds, waarmee baanbrekend kankeronderzoek in het Erasmus MC gesteund wordt. De actie heeft tot op heden 36.000 euro opgeleverd.

Men kan de punten opsturen naar Daniel den Hoed Fonds, Postbus 2040, 3000 CA Rotterdam. Voor meer informatie: 06-41035872 of 010-7034802.


Extra Informatiepunt Digitale Overheid

PORTLAND - Iedere maandagochtend is er in De Boekenstal in Poortugaal het IDO inloopspreekuur. Om ook inwoners van andere delen van de gemeente Albrandswaard te kunnen helpen zal er op donderdag 16 februari een extra Informatiepunt Digitale Overheid inloopspreekuur worden gehouden in Wijkcentrum Portland, Hof van Portland 41 in Rhoon van 10 tot 12 uur.
Wie vragen heeft over de overheid, zoals bijvoorbeeld over zaken zoals huur- en zorgtoeslag, belasting, rijbewijs, (verkeers)boetes, pensioen en uitkering kan deze stellen bij het informatiepunt.